Κορωνοϊός και συνωμοσιολογία

Κορωνοϊός και συνωμοσιολογία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετράω τέσσερα σενάρια συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό. Ξεκινάω από το πιο απλό για να καταλήξω στο πιο σύνθετο:

1. Ο ιός είναι τεχνητός. Κατασκευάστηκε σε εργαστήριο από τους Κινέζους για να πλήξουν την Αμερική.

2. Ο ιός κατασκευάστηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες για να μοσχοπουλήσουν εμβόλια, φάρμακα. Το σενάριο αυτό υποστηρίζεται ιδιαίτερα από το κίνημα των αντιεμβολιαστών.

3. Ο ιός δεν έχει τη φονικότητα που οι κυβερνήσεις παγκοσμίως διατυμπανίζουν. Η προπαγάνδα αποσκοπεί σε τρομοκρατία και σταδιακή περιστολή ελευθεριών από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και τις «αδελφές» τους νεο-φασιστικές που απαντούν στην ανατολική Ευρώπη. Πώς εξηγούνται οι τόσες χιλιάδες των θανάτων; Απλούστατο: πάρα πολλοί από αυτούς «βαφτίστηκαν» θάνατοι από τον κορωνοϊό. «Το είπε και ο Τσιόδρας» εξάλλου.

4. Το προχωρημένο: ιός δεν υπάρχει. Οι θάνατοι προέρχονται από το δίκτυο 5G που στήνει ο Ελον Μασκ μέσω 42.000 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά, υποτίθεται για παγκοσμίως ταχύτερο Ιντερνετ. Το δίκτυο αυτό κινείται σε συχνότητες που απορροφούν το… οξυγόνο από τους πνεύμονες οδηγώντας στον θάνατο. Εξ ου και οι τόσες αναπνευστικές λοιμώξεις στα κρούσματα του κορωνοϊού. Υπόψη, ενώ υπήρξε lockdown, πυλώνες για σύνδεση με τους δορυφόρους συνέχισαν να κατασκευάζονται πυρετωδώς και εν κρυπτώ. Γι’ αυτό και στην Αμερική προνόησαν να φτιάξουν μεγάλους μαζικούς τάφους. Ερώτηση: Πού αποσκοπούν όλοι αυτοί οι θάνατοι; Πρώτον, στην αγορά εμβολίων, την παρασκευή των οποίων (κάπου επτά τον αριθμό) χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς. Δεύτερον, ο απώτερος σκοπός της παγκόσμιας «κλίκας» (cult), όπως την ονομάζουν οι θιασώτες της θεωρίας, είναι μέσω των εμβολίων να περάσουν μικροτσίπ, προϊόντα νανοτεχνολογίας, στον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία θα μας συνδέσουν, χωρίς να το ξέρουμε φυσικά, με τους δορυφόρους του Μασκ, οι οποίοι θα ελέγχονται από υπερ-υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης. Ετσι θα κατευθύνονται οι συνειδήσεις μας.

Είναι γεγονός πως ο μεγαλομανής Ελον Μασκ έχει εκτοξεύσει πολλούς δορυφόρους για την ανάπτυξη του ιντερνετικού 5G, προκαλώντας την οργή των απανταχού αστρονόμων, καθώς δημιουργούν μεγάλη φωτορύπανση, δυσχεραίνοντας έτσι τις αστρονομικές παρατηρήσεις. Αυτό είναι ένα δεδομένο, όλα τα υπόλοιπα, όπως τα παραπάνω σενάρια, είναι συναρπαστικά μεν, αστήρικτα δε, σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Οι άνθρωποι έχουμε απεγνωσμένη ανάγκη να φαντασιωνόμαστε συντέλειες, δυστοπίες, κατακλυσμούς και δικτατορίες. Ο μηδενισμός έχει πάντοτε κάτι το ελκυστικό, υπονοεί και μια υπόσχεση: μιας νέας αρχής, αναγέννησης, ανάστασης. Ελάχιστοι καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και μετά τον κορωνοϊό, όπως και έπειτα από γαλλικές, αμερικανικές ή ελληνικές επαναστάσεις, όπως και μετά έναν παγκόσμιο ή ψυχρό πόλεμο, παρά τις μεγάλες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, θα επιστρέψουμε στις συνηθισμένες, αξιοθρήνητες, ενίοτε γλυκές, ζωές μας, όπως συνέβαινε πάντοτε από καταβολής κόσμου. Αλλά αυτή τη σκέψη ποιος να την αντέξει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή