Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

Αν έκλεινα τα μάτια, πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία σειρά της αίθουσας όπου καθόμουν και άκουγα τη φωνή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα έκανα ταξίδι στον χρόνο νομίζοντας ότι μιλάει για τα εμβόλια

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έκλεινα τα μάτια, πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία σειρά της αίθουσας όπου καθόμουν και άκουγα τη φωνή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα έκανα ταξίδι στον χρόνο νομίζοντας ότι μιλάει για τα εμβόλια. Ευτυχώς, η εποχή της πανδημίας πέρασε και ο επιστήμονας που μπήκε στην καρδιά μας είχε ανεβεί στο βήμα με μια άλλη –εξίσου ευγενική– αποστολή: να παρουσιάσει δύο εξαιρετικούς συμπολίτες μας που τιμήθηκαν στην τελετή βραβείων τού «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για την Ενωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Είναι ένας θεσμός δοκιμασμένος στον χρόνο και σεβαστός από την ελληνική κοινωνία, ο οποίος έχει συσπειρώσει κοντά του άξιους ανθρώπους, χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές που στηρίζουν το έργο του.

Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-1
Φωτ. ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Με τη σειρά της η Ενωση ευχαριστεί εδώ και οκτώ χρόνια όλους όσοι της συμπαρίστανται, σε μια ετήσια τελετή, η οποία για το 2023 έγινε στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη Τετάρτη. Πρώτα πήρε τον λόγο η επικεφαλής του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Ενωση έχει βοηθήσει πάνω από 90.000 παιδιά και τις οικογένειές τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους. «Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον τομέα της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά», υπογράμμισε. «Είμαστε σήμερα εδώ για να ξεφύγουμε από το γκρίζο σύννεφο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας και να προβάλουμε την όμορφη πλευρά της πατρίδας μας, αυτής που είναι γεμάτη αλληλεγγύη, πρόοδο, διαφάνεια, καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Απόψε αναδεικνύουμε το έργο δύο ανθρώπων που με το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις δράσεις και τις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε».

Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-2
Κάποιοι από τους πολλούς εθελοντές που βραβεύθηκαν. Φωτ. ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Υστερα η σκυτάλη πήγε στον Σωτήρη Τσιόδρα που είπε δυο λόγια για δύο ξεχωριστούς ανθρώπους. Ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος –δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πέρυσι– ήταν ένας ενεργός πολίτης. Συγκλονισμένος από την περίφημη περίπτωση της εξαφάνισης του Αλεξ πριν από κάποια χρόνια στην πόλη του, τη Βέροια, ίδρυσε τον σύλλογο «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Στόχος ήταν η προστασία των παιδιών και των νέων, κυρίως αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο, δηλαδή ορφανών ή προερχόμενων από δυσλειτουργικές ή διαλυμένες οικογένειες. Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης το βραβείο «Εργο Ζωής» παρέλαβε η σύζυγός του Μαρία Κινικλή.

Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-3
Αποψη της κατάμεστης αίθουσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Φωτ. ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο επόμενος βραβευθείς είναι ένας νέος άνθρωπος, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, που ενώ πάσχει από κυστική ίνωση και θα μπορούσε να έχει καταθέσει τα όπλα, έχει γίνει το υπόδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος με χρόνια πάθηση να δίνει αξία –όπως είπε και ο ίδιος– σε κάθε ημέρα της ύπαρξής του. Ο σαραντάρης κοινωνικός επιχειρηματίας και δραστήριο μέλος της κοινωνίας των πολιτών έχει ενεργό συμμετοχή στη χάραξη της πολιτικής υγείας ως εκπρόσωπος των ασθενών, με έγνοια να ακουστεί η «φωνή» τους. Είναι ιδρυτής του δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ HUMANE, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ασθενών Ελλάδος και πρόεδρος του European Lung Foundation.

Η συγκινητική βραδιά απονομής των βραβείων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»-4
Φωτ. ΠΑΝΟΥΛΗΣ

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, ιδιώτες, εθελοντές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα τρία χρόνια. Την τελετή των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων παρουσίασε η πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί», Δούκισσα Νομικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή