49 χρόνια πρίν στην «Κ» 2.2.1965

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Τας διαστάσεις μείζονος πολιτικού θέματος τείνει να λάβη η συζητουμένη εις την Βουλήν πρότασις περί παραπομπής του ιδρυτού της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ) [Κωνσταντίνου Καραμανλή] και τεσσάρων πρώην υπουργών εις ειδικόν δικαστήριον διά την σύμβασιν της «Πεσσινέ». Διαπιστούται […] ότι ο κ. πρωθυπουργός [Γεώργιος Παπανδρέου] ανειλικρινώς εδήλωσεν εις την Βουλήν κατά την συνεδρίασιν της παρελθούσης Παρασκευής [29 Ιανουαρίου 1965] ότι αφίνει ελευθέρους τους κυβερνητικούς βουλευτάς να ψηφίσουν υπέρ ή εναντίον της προτάσεως της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) διότι το θέμα δεν είναι πολιτικόν, αλλά ηθικόν και δικαστικόν. Αι επακολουθήσασαι αγορεύσεις των υπουργών κ.κ. Ιωάννου Ζίγδη και Ηλία Τσιριμώκου ταχθέντων υπέρ της παραπομπής απέδειξαν ευθύς αμέσως ότι υπήρξεν υποκριτική η δήλωσις του κ. πρωθυπουργού. […] Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας κατέβαλε χθες προσπαθείας διά να πείση τους ηγετικούς παράγοντας της ΕΡΕ [Παναγιώτης Κανελλόπουλος] όπως η συζήτησις της προτάσεως παραπομπής μη τερματισθή σήμερον […]. Ως σκοπόν της επιδιώξεώς του ο κ. Νόβας προβάλλει την ανάγκην να παρίσταται κατά την ψηφοφορίαν και ο [απουσιάζων εις επίσημον επίσκεψιν εις την Γιουγκοσλαβίαν] κ. πρωθυπουργός διά να δυνηθή δήθεν να μεταστρέψη τα πνεύματα των βουλευτών της πλειοψηφίας.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΡΑΣΚ: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Στέφανος Στεφανόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Βασιλέα εις το Λονδίνον [διά την κηδείαν του Ουΐνστον Τσώρτσιλ], ερωτηθείς χθες σχετικώς με την συνάντησιν του Ανακτος με τον Αμερικανόν υπουργόν Εξωτερικών κ. Ντην Ρασκ, εδήλωσε τα εξής: «Οπως ανεκοινώθη ήδη, η Κυβέρνησις ήτο εν γνώσει της συναντήσεως αυτής, αλλ’ εφ’ όσον δεν επρόκειτο να διεξαχθούν επίσημοι πολιτικαί συνομιλίαι, ούτε εγώ, ούτε ο εν Λονδίνω πρέσβυς της Ελλάδος παρέστημεν.»

ΔΙΚΤΥΟΝ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ: Δι’ αποφάσεως του υπουργού Δημοσίων Εργων, επεκτείνεται το δίκτυον υδρεύσεως κατά 31.630 μ. Εις τους κάτωθι δήμους και κοινότητας της περιοχής πρωτευούσης: Αμαρουσίου, Αγίων Αναργύρων, […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή