49 χρόνια πρίν… 31.I.1965

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΜΑΧΗ: Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Γεώργιος Παπανδρέου εξηκολούθησε και χθες τηρών πλήρη σιγήν έναντι της εντεινομένης διαμάχης μεταξύ της υπό τον υπουργόν Οικονομικών κ. Κωνσταντίνον Μητσοτάκην ομάδος υπουργών και του προέδρου της Κυπριακής Δημηκρατίας αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ηδη το ρήγμα κατέστη βαθύτερον με την πρόκλησιν του δημοσιογραφικού οργάνου της κυβερνητικής ομάδος [εφημερίς «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα] προς τον πρόεδρον Μακάριον όπως δώση εις την δημοσιότητα το κείμενον της επιτιμητικής επιστολής, την οποίαν του απήύθυνεν ο κ. πρωθυπουργός μετά τας συρράξεις και τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Μανσούρας. [Σημ. «Φ»: «Αλλα συμφωνούμεν και άλλα πράττετε»!]

ΕΔΑ: ΟΧΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ: Αντιπροσωπεία της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) επέδωσε χθες σημείωμα επί του κυπριακού προς τον υπουργόν Εξωτερικών κ. Σταύρον Κωστόπουλον, εκφράζουσα ανησυχίας διά τυχόν πραξικοπηματικήν ανακήρυξιν της ενώσεως και την αντίθεσίν της, βεβαίως, προς την ενδεχομένην «τυχοδιωκτικήν» ενέργειαν. Η άκρα αριστερά δίδει προτεραιότητα εις την ανεξαρτησίαν και την αποστρατιωτικοποίησιν της Κύπρου και ζητεί αποχώρησιν όλων των ξένων, συνεπώς δε και των ελληνικών στρατευμάτων, μη παραπομπήν του θέματος εκτός του ΟΗΕ και ολοκλήρωσιν της στροφής προς Ανατολάς, εξαίρουσα το «θετικόν» μέρος των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Αντρέι Γκρομύκο και επαναλαμβάνουσα ατόλμως την διαφωνίαν της εις την «αναφοράν εις την θεωρητικήν δυνατότητα ομοσπονδιοποιήσεως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή