49 χρόνια πρίν… 6.IΙ.1965

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Την 2.30 πρωινήν ανεκοινώθη εις την Βουλήν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Η πρότασις της άκρας αριστεράς (ΕΔΑ) διά την παραπομπήν εις ειδικόν δικαστήριον του ιδρυτού της ΕΡΕ κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και των τέως υπουργών κ.κ. Π. Παπαληγούρα. Αρ. Πρωτοπαπαδάκη και Νικ. Μάρτη εγένετο δεκτή, υπερψηφισθείσα. Ούτω επί 282 ψηφισάντων υπέρ της παραπομπής του κ. Καραμανλή εψήφισαν 146, εναντίον 131, και ερρίφθησαν 5 ψήφοι λευκαί. […] Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης δεν παραπέμπεται.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ: Δεν μετέσχον της ψηφοφορίας λόγω απουσίας οφειλομένης εις ασθένειαν ή άλλας αιτίας οι ακόλουθοι βουλευταί: Από την Ενωσιν Κέντρου οι κ.κ. Λ. Ακρίτας, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Μπακόπουλος, Α. Παπανδρέου […].

ΕΛΛΑΣ – ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Η Κυβέρνησις [Γεωργίου Παπανδρέου], αντί απαντήσεως εις την αήθη συμπεριφοράν των Γιουγκοσλάβων οι οποίοι ενήργησαν πρωτοφανή εις τα διπλωματικά χρονικά «επίθεσιν εκ των νώτων» διά της προβολής του ψευδομακεδονικού την στιγμήν καθ’ ην εφιλοξενείτο εις Βελιγράδιον ο Ελλην πρωθυπουργός, προέβη χθες εις νέαν εκτόξευσιν ύβρεων κατά του Τύπου της Αντιπολιτεύσεως [ΕΡΕ].

GUNTHER BECKER ΚΑΙ ΕΛΥΤΗΣ: Ο συνθέτης Γκύντερ Μπέκερ ανεχώρησεν εις Αμβούργον, διά να παραστή εις την πρώτην εκτέλεσιν έργου του υπό τον τίτλον «Της νύχτας και του ονείρου για χορωδία και ορχήστρα», που εγράφη επί στίχων του κ. Ο. Ελύτη. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή