49 χρόνια πρίν… 6.ΙIΙ.1965

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Την 11ην π.μ. χθες ο κ. πρωθυπουργός [Γεώργιος Παπανδρέου] εγένετο δεκτός εις ακρόασιν από τον Βασιλέα [Κωνσταντίνον]. Συμφώνως προς σχετικήν ανακοίνωσιν, αντικείμενον της ακροάσεως η οποία διήρκεσεν επί 45 λεπτά της ώρας, ήτο η εξέτασις της εσωτερικής και εξωτερικής καταστάσεως. Κατά τας εκ κυβερνητικής πηγής πληροφορίας, ο Βασιλεύς εξέφρασε προς τον κ. πρωθυπουργόν τας ανησυχίας του διά την οξύτητα την οποίαν προσέλαβεν εσχάτως η διαμάχη μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων [Ενώσεως Κέντρου και Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως] και διά την ανάμιξιν εις την διαμάχην αυτήν και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Κατά τας αυτάς πηγάς, ο κ. πρωθυπουργός συνεφώνησεν επί του δυσαρέστου φαινομένου, το οποίον όμως απέδωσεν εις την προκλητικότητα της εθνικής Αντιπολιτεύσεως. Ο κ. πρωθυπουργός φέρεται επίσης κατά τους κυβερνητικούς παράγοντας ως εισηγηθείς προς τον Βασιλέα την ανάγκην «εσωτερικού κατευνασμού» εν όψει των κρισίμων εθνικών στιγμών. Ως παρετηρείτο εκ μέρους των εγκύρων παραγόντων της Αντιπολιτεύσεως, μόνον ως προκλητική ειρωνεία δύναται να χαρακτηρισθή η εισήγησις περί κατευνασμού την στιγμήν αυτήν από τον κ. πρωθυπουργόν, όταν διά της πολιτικής της Κυβερνήσεως έχη προκληθή η σημερινή πρωτοφανής αναστάτωσις εις ολόκληρον τον εθνικόν, πολιτικόν και οικονομικόν βίον της χώρας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΝ: Ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου απεδέχθη επίσημον πρόσκλησιν της Σοβιετικής Κυβερνήσεως, διαβιβασθείσαν υπό του εν Αθήναις πρεσβευτού της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Κοριούκιν, όπως επισκεφθή την Μόσχαν [και] επεφυλάχθη να καθορίση την ακριβή ημερομηνίαν της πραγματοποιήσεως της επισκέψεώς του. Ο εν Αθήναις πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Λαμπουΐς συναντάται σήμερον την πρωίαν με τον κ. πρωθυπουργόν, προκειμένου να ακούση τας απόψεις της ελληνικής Κυβερνήσεως επί της διπλωματικής επιθέσεως της Μόσχας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΣΑΝΔΡΑΤΟΣ: Εις την «Νέαν Εστίαν» της 1ης Μαρτίου […] διεξοδική ανάλυσις των «Αυτογράφων Εργων» του Σολωμού από τον κ. Γ. Αλισανδράτον [έκδοσις Λίνου Πολίτη από το Αριστοτέλειον Πανεπιστήμιον Θεσσαλονίκης].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή