49 χρόνια πρίν… 7.ΙIΙ.1965

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΥΪΛΣΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Δυτικόν Βερολίνον, 6.– Σήμερον αφίκετο αεροπορικώς ενταύθα εκ Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Χάρολντ Ουΐλσων δι’ επίσκεψιν 24ώρου διαρκείας, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Βρετανός πρωθυπουργός εις το Δυτικόν Βερολίνον από του 1948. Τον κ. Ουΐλσων και τους συνοδεύοντας αυτόν, υπουργόν Εξωτερικών κ. Στιούαρτ και υφυπουργόν κ. Τρεντ, υποδέχθηκαν εις το αεροδρόμιον ο κυβερνήτης – δήμαρχος κ. Βίλλυ Μπραντ, ο Βρετανός πρεσβευτής εις Δυτικήν Γερμανίαν σερ Φραντς Ρόμπερτς και ο Βρετανός στρατιωτικός διοικητής υποστράτηγος Γαίητς. Ο κ. Ουΐλσων κατά την άφιξίν του εδήλωσε τα εξής: «Ερχόμεθα ως εκπρόσωποι της βρετανικής Κυβερνήσεως διά να εκφράσωμεν διά μίαν εισέτι φοράν την θερμήν συμπαράστασίν μας και τον θαυμασμόν μας προς τον λαόν του Δυτικού Βερολίνου και τον ανδρισμόν τον οποίον επέδειξεν υπερασπίζων την ελευθερίαν και το δικαίωμα διαβιώσεως υπό κοινωνικόν σύστημα της ιδίας αυτού εκλογής.» Επίσης, κατά την διάρκειαν συντόμου τελετής εις το Δημαρχείον, διεβεβαίωσε τον Γερμανόν δήμαρχον περί της αποφασιστικότητος της Δύσεως όπως συμπαρίσταται παρά το πλευρόν των Βερολινέζων, μέχρις ότου επιτευχθεί η ενότης της χώρας των. […] (Στη φωτογραφία, ο Ουίλσων με τον Μπραντ και τον Στιούαρτ ενώπιον του τείχους του Βερολίνου. © Bundesregierung, B 145 Bild-00095848, Foto: Gerd Schütz).

Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΗΝΟΥ: Πολιτικοί παρατηρηταί του Βερολίνου λέγουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τας συνομιλίας του εις την Βόννην μετά του Γερμανού καγκελλαρίου θα ζητήση όπως η Δυτική Γερμανία αυξήση τας εισαγωγάς αγγλικών προϊόντων διά να καλυφθή τμήμα των ετησίων εξ 85 εκατ. στερλινών δαπανών της βρετανικής στρατιάς του Ρήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή