49 χρόνια πρίν… 21-V-1965

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΝ: Ο Βασιλεύς ηυδόκησε ν’ απονείμη τας κάτωθι τιμητικάς διακρίσεις επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του: […] Τον Ανώτερον Ταξιάρχην του Φοίνικος εις τους […] Κ. Παρθένην, ζωγράφον και εις τον κ. Δ. Γαλάνην, χαράκτην. […] Τον Ταξιάρχην του Γεωργίου Α εις […] Νικ. Χατζηκυριάκον – Γκίκαν […]. Τον Ταξιάρχην του Φοίνικος εις […] Ι. Μόραλην, Ν. Πλάτωνα, Κ. [Θ.] Δημαράν, […] Μ. Βάρβογλην, Α. Ευαγγελάτον, Σ. Μιχαηλίδην, Σ. Καρράν, […] Θ. Παπακωνσταντίνου, […] Ο. Ελύτην (φωτογραφία), Ο. Μπεκέν, Ι. Μ. Παναγιωτόπουλον, Θ. Πετσάλην – Διομήδην, Ι. Τσαρούχην, Α. Φωκάν, Γ. Θέμελην, μουσικόν, […].

ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ: Ανεκοινώθη εκ του υπουργείου Εργασίας ότι κατόπιν συνεννοήσεως μετά των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων Αθηνών απεφασίσθη όπως σήμερον παραμείνουν όλα τα καταστήματα της πρωτευούσης κλειστά κατά την ώραν της επισήμου δοξολογίας επί τη ονομαστική εορτή του Βασιλέως, ήτοι από 9.30 π.μ. έως 11.30 π.μ. […] Εις την δοξολογίαν εις τον μητροπολιτικόν ναόν των Αθηνών, συμφώνως προς το επίσημον πρόγραμμα, θα παραστούν οι Βασιλείς [Κωνσταντίνος και Αννα – Μαρία], ο πρόεδρος και τα μέλη της Κυβερνήσεως, ο πρόεδρος της Βουλής, οι βουλευταί, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και αι λοιπαί πολιτικαί και στρατιωτικαί αρχαί, συμφώνως προς την καθιερωμένην τάξιν.

ΤΡΑΠΕΖΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΚΛΕΙΣΤΑ: Αι δημόσιαι υπηρεσίαι, Τράπεζαι, ΝΠΔΔ και τα σχολεία θα αργήσουν κατά την σημερινήν εορτήν του Βασιλέως. Επίσης θα σημαιοστολισθούν τα δημόσια καταστήματα και θα γίνη φωταγώγησις κατά την νύκτα.

ΕΙΣ ΚΥΠΡΟΝ: Λευκωσία, 20.– Επί τη ονομαστική εορτή του Βασιλέως η Ιερά Αρχιεπισκοπή της Κύπρου θα τελέση αύριον την πρωίαν εις τον καθεδρικόν ναόν του Αγίου Ιωάννου πανηγυρικήν δοξολογίαν. Κατ’ αυτήν θα χοροστατήση ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή