49 χρόνια πρίν… 2 και 3-VΙ-1965

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΙΣ «ΑΣΠΙΔΑ»: Ο αντιστράτηγος της στρατιωτικής δικαιοσύνης κ. Ι. Σίμος ενημέρωσε την εσπέραν χθες [1 Ιουνίου 1965] τον πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπανδρέου επί του πορίσματος των ανακρίσεων διά τας συνωμοτικάς κινήσεις εις το στράτευμα. Το πόρισμα θα υποβληθή εις τον επανερχόμενον σήμερον εκ Παρισίων υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πέτρον Γαρουφαλιάν. Κατά τας παρασχεθείσας υπό της Κυβερνήσεως πληροφορίας, ο κ. Σίμος εδέχθη ανακριτικώς την ύπαρξιν και την δράσιν της οργανώσεως «ΑΣΠΙΔΑ». Από κυβερνητικής πλευράς ανεφέρετο επίσης ότι, ως προέκυψεν εκ της ενεργηθείσης εξετάσεως, η εν λόγω οργάνωσις υπήρξε κίνησις ελαχίστων κατωτέρων αξιωματικών, στερουμένη σοβαρότητος και ότι δεν υπήρξεν ανάμιξις καμμιάς πολιτικής ή στρατιωτικής προσωπικότητος. Ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος επεσήμανεν ότι η πρωτοφανής εκστρατεία του φιλοκυβερνητικού και κομμουνιστικού Τύπου, ομιλούντων επί ημέρας περί δήθεν σκευωριών της ΕΡΕ και του εκταφέντος, προς τον σκοπόν αυτόν, ΙΔΕΑ, έπεσεν εις το κενόν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο υπουργός αναπληρωτής Συντονισμού κ. Ανδρέας Παπανδρέου, κατά την χθεσινήν [2 Ιουνίου 1965] τακτικήν επικοινωνίαν του με τους οικονομικούς συντάκτας του αθηναϊκού Τύπου, απαντών εις υποβληθέν σχετικόν ερώτημα, εδήλωσεν ότι θεωρεί υπερβολικάς τας ανησυχίας τας οποίας προεκάλεσεν η δημοσιευθείσα πληροφορία περί προβλεπομένης διεθνούς οικονομικής υφέσεως. Ειδικώς διά τας ΗΠΑ εξήγησεν ότι δεν ανησυχεί δι’ ενδεχόμενον νέον κραχ, ως εκείνο του 1929, και τούτο διότι η σημερινή διάρθρωσις και οργάνωσις της οικονομίας παρέχει την δυνατότητα αποτροπής τοιούτου κινδύνου.

ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΔΗ: Θεσσαλονίκη, 2.- Εξεδόθη χθες το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, διά του οποίου ο φερόμενος ως «δράκος» του Σέιχ Σου Αρ. Παγκρατίδης, ετών 25, παραπέμπεται εις δίκην ενώπιον του πενταμελούς εφετείου δι’ εγκλήματα, τα οποία διέπραξεν εις Θεσσαλονίκην προ εξαετίας.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Ανακοινούται εκ του ΟΤΕ ότι από της προσεχούς Κυριακής, 6ης Ιουνίου, θα τεθή εις λειτουργίαν η αυτόματος υπεραστική τηλεφωνική επικοινωνία των συνδρομητών Αθηνών – Πειραιώς – περιχώρων και των συνδρομητών Πατρών. Θα επακολουθήση συντόμως η καθιέρωσις αυτομάτου επικοινωνίας μετά των συνδρομητών Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή