49 χρόνια πρίν… 4-VΙ-1965

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: Ουασιγκτών, 3.- Η σημερινή επιτυχής εκτόξευσις δύο Αμερικανών αστροναυτών εις το Διάστημα, την οποίαν παρηκολούθησαν δεκάδες εκατομμυρίων θεατών εις την Αμερικήν και την Ευρώπην, και η έξοδος του αστροναύτου Χουάιτ εις το κενόν όπου εκινήθη μόνος του, χρησιμοποιών περίστροφον – πύραυλον, έφερε την Αμερικήν εις την πρώτην γραμμήν των επιτευγμάτων εις το Διάστημα και διεκδικεί τώρα το προβάδισμα έναντι της Ρωσίας. Ο Χουάιτ [είναι] ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος μετεκινήθη πράγματι εις το Διάστημα κατά βούλησιν […]. Η σημερινή επιτυχία δεν ωλοκληρώθη διότι λόγω συμπτώσεως δεν κατέστη δυνατή η προαγγελθείσα «συνάντησις εις το Διάστημα». […] Του θαλαμίσκου «Δίδυμοι» επιβαίνουν οι δύο Αμερικανοί αστροναύται Τζαίημς Μακντίβιττ και Εντουαρντ Χουάιτ.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΪ: Λονδίνον, 3.- Ο Κινέζος πρωθυπουργός κ. Τσου Εν Λάι εις συνέντευξίν του προς αιγυπτιακήν επιθεώρησιν, εδήλωσεν ότι ο πόλεμος εις το Βιετνάμ δεν δύναται να εξελιχθή εις διεθνή σύρραξιν ακόμη και αν η Αμερική επετίθετο κατά της Κίνας, διότι οι Κινέζοι θα πολεμήσουν μόνοι των, μη επιθυμούντες να εμπλέξουν την Ρωσίαν εις την σύρραξιν αυτήν.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Η μυθολογία του κινδύνου». Υπό του κ. Γ. [ιώργου} Θέμελη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή