49 χρόνια πρίν… 4-VΙΙ-1965

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΧΗ ΦΑΤΡΙΩΝ: Η κορύφωσις του αγώνος αλληλοεξοντώσεως των κυβερνητικών φατριών, εκ των οποίων αι μεν κατηγορούν τας δε διά συνωμοσίας, με την απαραίτητον, εν είδει συμπληρώματος, ανάμιξιν «και τινων αυλικών κύκλων, πρακτόρων της δεξιάς και των Αμερικανών», αποδίδεται εις το γεγονός ότι πλησιάζουν αι ημέραι διευκρινήσεως της πολιτικής καταστάσεως. Εν όψει τούτου, αι φατρίαι και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της Ενώσεως Κέντρου επιχειρούν να καταλάβουν προκεχωρημένας θέσεις διά να υπαγορεύσουν ή να επιβάλουν ή να «τορπιλλίσουν» λύσεις, κατά τα συμφέροντα εκάστης. Ούτω, τα προσχήματα εγκατελείφθησαν και, ενώ πάσα κυβερνητική δραστηριότης έχει ανασταλή, σφοδραί επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλην, μέχρι σημείου ώστε να ωχριά προ αυτών ο ασκηθείς υπό της εθνικής Αντιπολιτεύσεως κατά της Κυβερνήσεως έλεγχος και να εμφανίζονται, συγκριτικώς, μετριοπαθή εις τόνον τα όργανα της άκρας αριστεράς.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΘΟΥΝ: Εις ωρισμένα υπουργεία, οι υπουργοί και υφυπουργοί ήρχισαν ήδη να προετοιμάζωνται διά την πιθανήν αποχώρησίν των, ασχολούμενοι με θέματα τρεχούσης μόνον υπηρεσιακής φύσεως, τακτοποιούντες τους φακέλλους και επιδιδόμενοι εις τας τελευταίας προσπαθείας διά την εξυπηρέτησιν των προσωπικών των φίλων.

WEEKEND ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΟΥΛΙΑΝΩΝ: Αι ζυμώσεις ανεστάλησαν χθες και πολλοί υπουργοί απεμακρύνθησαν της πρωτευούσης διά το Σαββατοκύριακον. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πέτρος Γαρουφαλιάς ανεχώρησε διά θαλασσίαν εκδρομήν με το ιδιόκτητον σκάφος του […]. Εκτός Αθηνών ευρίσκονται επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο εκ των στελεχών της Ε.Κ. κ. Σάββας Παπαπολίτης […]. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ηλίας Τσιριμώκος ευρίσκεται εις την Ρώμην.

ΩΔΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ: Κέρκυρα, 3.- Την 12.30 μεσημβρινήν η κ. Βουρλούμη ανέγνωσεν εις τους ξένους και Ελληνας δημοσιογράφους που είχον συγκεντρωθή εις το ξενοδοχείον «Κορφού Παλάς» το κάτωθι ιατρικόν δελτίον: «Η Α.Μ. η Βασίλισσα διήλθε νύκτα ήρεμον. Αι κατά τας πρωινάς ώρας εμφανισθείσαι και συνεχιζόμεναι περιοδικαί συστολαί είναι προπαρασκευαστικαί του τοκετού, ο οποίος δεν ήρχισεν ακόμη. Η όλη πορεία είναι απολύτως ομαλή και ικανοποιητική. Οι ιατροί: Ν. Λούρος, Β. Κουτήφαρης, Θ. Δοξιάδης.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή