49 χρόνια πρίν… 26.VIII.1965

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΛΑΧΟΥ ΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΑΣ:  (Από χρονογράφημα της Ελένης Γ. Βλάχου υπό τον τίτλον «Ιδέες…».) «Η μόνη λύσις: Να κλείση η Βουλή, και ν’ ανοίξουν τα φλίππερς. Να ξαναγλιστρήσουν οι αρουραίοι της Ομονοίας και των Χαυτείων εις τις φωλιές τους, στις στοές και στα υπόγεια, να βρούνε τα παλαιά τους παιχνίδια, και ν’ αφήσουν τα καινούργια, τις “Δημοκρατίες” και τα “114”… […].»

ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ Ο Λ. ΚΥΡΚΟΣ:  (Πρωτοσέλιδον σχόλιον της «Κ» υπό τον τίτλον «Το “νεύμα” ενός κυρίου».) «Δεν γνωρίζομεν ακριβώς ποίος είναι αυτός ο κ. Λ. [εωνίδας] Κύρκος. Ηκούσαμεν, πάντως, ότι πρόκειται περί αριστερού πολιτευομένου – δημοσιογράφου, συμμαθητού εις το Αμερικανικόν Κολλέγιον και προσωπικού φίλου, συνεργάτου και παιδιόθεν πολιτικού καθοδηγητού του κ. Α. [νδρέα] Γ. Παπανδρέου και εδιαβάσαμεν ότι ήρκεσεν έν και μόνον “νεύμα” του, διά να διαλυθή ησύχως η προχθεσινή συγκέντρωσις “Λαμπράκηδων” και άλλων “ευγενών νέων”. Εάν το τελευταίον αληθεύη, τούτο σημαίνει ότι ο εν λόγω κύριος διαθέτει μεγάλην επιρροήν επί των εξ επαγγέλματος ταραξιών και οχλοκρατών. Κατ’ ακολουθίαν: εφ’ όσον διεξάγεται μία ανάκρισις σχετιζομένη και με το πώς οργανούνται αι οχλοκρατικαί εκδηλώσεις και αι συναφείς ελεεινότητες, λογικόν θεωρούμεν να κληθή ο ανωτέρω κ. Λ. Κύρκος από τον αρμόδιον Εισαγγελέα να διαφωτίση σχετικώς την Δικαοσύνην. Υποθέτομεν ότι […] δεν θα αρνηθή και δη ενόρκως και εν γνώσει των διατάξεων του Ποινικού Νόμου περί ψευδορκίας […].»

ΠΑΥΛΟΣ Ε. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: Εις το Πολυτεχνείον συνεχίζονται αι εργασίαι του διεθνούς επιστημονικού σεμιναρίου του ΝΑΤΟ […]. Κατά την χθεσινήν συνεδρίαν, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ κ. Παύλος Ε. Σαντορίνης ανέπτυξεν το ιστορικόν της υπ’ αυτού εφευρέσεως και κατασκευής του πρώτου εκατοστομετρικού ραντάρ εν Ελλάδι, κατά τα έτη 1936 – 40. Επίσης ανέπτυξε την ιδικήν του εφεύρεσιν του ραδιοπυροσωλήνος, το 1936, και του ηλεκτρονικού εγκεφάλου Η, το 1942, όστις αποτελεί σήμερον την ψυχήν των κατευθυνομένων βλημάτων τύπου Νίκη. Διά των εφευρέσεων αυτών του καθηγητού κ. Σαντορίνη, η Ελλάς προηγήθη κατά 4-9 έτη των αντιστοίχων εκ νέου γενομένων εφευρέσεων εις το εξωτερικόν. [!!!].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή