49 χρόνια πρίν… 4.IX.1965

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΛΡΩ, ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ: Παρίσιοι, 3.- Ο Γάλλος υπουργός επί των Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Αντρέ Μαλρώ έπλεξε τον ύμνον της Ελλάδος κατά τον επικήδειον τον οποίον εξεφώνησε διά τον επιφανή […] αρχιτέκτονα Λε Κορμπυζιέ. Ο κ. Μαλρώ εξήρε την αγάπην του μεγάλου αρχιτέκτονος προς την Ελλάδα, η οποία ενέπνευσεν αυτόν, και εχαιρέτησε την παρουσίαν εις την κηδείαν αντιπροσώπου των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, κομίσαντος ιερόν χώμα εκ της Ακροπόλεως διά τον άνθρωπον ο οποίος ησθήνθη και ηγάπησε την Ελλάδα. Καταλήγων, ο κ. Μαλρώ είπεν: «Είναι ωραίον ότι η Ελλάς παρίσταται εις την περίλαμπρον αυτήν πλατείαν του Λούβρου.»

ΘΕΑΤΡΟ «ΝΟ»: Εις το Ηρώδειον εδόθη χθες το βράδυ η πρώτη παράστασις του ιαπωνικού θιάσου «Κόνζε Καϊκάν», που παρουσίασε τρία έργα του θεάτρου «Νο», εκ των οποίων τα δύο ήταν δράματα και το ένα κωμωδία. Το θέατρον ήτο κατάμεστον κόσμου (οι θεαταί υπολογίζονται εις 6.000) που παρηκολούθησε με ποικίλα αισθήματα το προσφερόμενον θέαμα. […].

ΠΡΟΒΛΕΨΙΣ ΔΙΑ ΗΠΑ: Λονδίνον, 3.- Ο κ. Τέοντορ Σόρενσεν, τέως προσωπικός φίλος του [δολοφονηθέντος] προέδρου Τζων Κέννεντυ, εδήλωσε χθες την νύκτα ότι, κατά την γνώμην του, εντός του τρέχοντος αιώνος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκλεγή νέγρος ή Εβραίος.

ΠΗΓΑΔΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Επί τη συμπληρώσει 21 ετών από της σφαγής υπερδισχιλίων εθνικοφρόνων πολιτών υπό των κομμουνιστών εις την Πηγάδα του Μελιγαλά, τελείται εκεί την 19ην Σεπτεμβρίου μνημόσυνον.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Θέσεις του Ουναμούνο για το μυθιστόρημα». Υπό του κ. Χρ. [ήστου] Κορέλα (καθηγητού).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή