49 χρόνια πρίν… 17.X.1965

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Υπό του προϊσταμένου της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Θ. Χατζίκου διετάχθη χθες η άσκησις ποινικής διώξεως κατά του αρχηγού των «Λαμπράκηδων» και βουλευτού της ΕΔΑ κ. Μίκη Θεοδωράκη, διά περιΰβρισιν αρχής και συγκεκριμένως διά περιΰβρισιν της δικαστικής αρχής, εν τω προσώπω του εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων κ. Λιαπή. Ο αρχηγός των «Λαμπράκηδων», διά τηλεγραφήματός του προς την Βουλήν και τον πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Στέφανον Στεφανόπουλον, ισχυρίζετο ότι ο κ. Λιαπής -ο οποίος εφέρετο δηλώσας ότι εκτυπήθη υπό «Λαμπράκη» κατά την συγκέντρωσιν του υπουργού Συντονισμού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εις Χανιά- κατέχεται «από κομματικήν μισαλλοδοξίαν». Η διενέργεια της προανακρίσεως ανετέθη εις τον αντεισαγγελέα πρωτοδικών κ. Νικολοδήμον.

«Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ»:  (Από χρονογράφημα της Ελένης Βλάχου υπό τον τίτλον «Αυτοκριτική…».) « […] Από τις δεκαπέντε εφημερίδες που κυκλοφορούν εις την πρωτεύουσα, οι δέκα τουλάχιστον αδιαφορούν εντελώς διά τον αναγνώστη. Εχουν τα δικά τους, και τα εκθέτουν δημοσία, και όποιος έχει περιέργεια να τα μάθη, τις αγοράζει. Μία εφημερίς επί έτη ασχολείται μόνο με τον κ. Σπύρο Μαρκεζίνη [«Εστία»], και μία άλλη, τον τελευταίο καιρό, μόνο με τον κ. Κ. Μητσοτάκη [«Ελευθερία»]. Το σύστημα έχει αποδειχθή διπλά καταστρεπτικό, και για την εφημερίδα και για τον πολιτικό, αλλά το κέφι είναι κέφι και καμμιά λογική δεν σταματάει τους παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Είναι τόση η παρεξήγησις στο θέμα του Τύπου, ώστε εγράφη κάποτε η βαρυσήμαντη ανοησία, ότι ο «Τύπος δεν είναι επιχείρησις»!… Δεν είναι επιχείρησις; Τότε τι είναι; Προπαγάνδα; Μία εφημερίδα που δεν είναι οικονομικώς ανεξάρτητη, είναι απλούστατα… εξηρτημένη. Κάποιος πληρώνει τα σπασμένα, για κάποιον δικόν του λόγον, σπανίως ιδεολογικόν και πατριωτικόν, πιστέψτε μας εμάς που τα ξέρομε! […].»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή