49 χρόνια πρίν… 28.XΙ.1965

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΦΕΡΗΣ:  (Από συνέντευξή του στον Στέλιο Ι. Αρτεμάκη.) « […] Παντού συμμετέχουμε όλοι μας. Το ίδιο κάνει και ο ποιητής, όταν περιλαμβάνει στο έργο του το παρόν, όπως το ζη ο ίδιος. Γι’ αυτό και όταν με ρωτούν για το χρέος του πνευματικού ανθρώπου δεν απαντώ, εκτός αν τα πω μ’ έναν τρόπο που να μου επιτρέπει να μιλήσω με τέτοιαν έκταση ώστε η ιδέα μου να είναι ολοκληρωμένη. Και την άποψή μου πάνω σ’ αυτό το θέμα την έχω διατυπώσει στα διάφορα κείμενα που δημοσίευσα ή που θα δημοσιεύσω. […].» [Σημ. «Φ»: Την εποχή εκείνη, από τα Ιουλιανά και μετά, υπήρχε πίεση προς τους πνευματικούς ανθρώπους να εκφράσουν την άποψή τους για την τροπή των πολιτικών πραγμάτων.]

«ΕΥΠΕΙΘΕΣΤΑΤΟΣ», ΤΕΛΟΣ: Ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας υπέγραψε διάταγμα διά του οποίου καθορίζεται ο τύπος αλληλογραφίας των δικαστικών υπηρεσιών. Ούτω, εφ’ εξής, αντικαθίσταται ο μέχρι τούδε ισχύων εις την αρχήν των εγγράφων τύπος «λαμβάνομεν την τιμήν», διά της φράσεως «έχομεν την τιμήν», καταργείται δε η από του 1833 καθιερωμένη εις το τέλος των εγγράφων λέξις «ευπειθέστατος». Τα έγγραφα θα φέρουν του λοιπού απλώς τον τίτλον και την υπογραφήν του αποστολέως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ: Ο συνθέτης κ. Χρ. Λεοντής δίδει σήμερον Κυριακήν 11 π.μ. συναυλίαν λαϊκού τραγουδιού με έργα του, εις τον κινηματογράφον «Παγκράτιον» του Παγκρατίου, εις την οποίαν μετέχουν οι τραγουδισταί Β. Περπινιάδης, Ρία Νόρμα, Αλέκα Μαβίλη, Εφη Παναγιώτου, Γιάννης Γράψας, Μπ. Τσετίνης και η Χορωδία Δάφνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή