49 χρόνια πρίν… 14.Ι.1966

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΟΣ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ουασιγκτών, 13.- Ο πρόεδρος Τζόνσον ανήγγειλε τον διορισμόν του δόκτορος Ρόμπερτ Ουΐβερ (Robert C. Weaver, φωτογραφία) ως υπουργού Οικισμού και Πολεοδομικής Αναπτύξεως. Ο δρ Ουΐβερ, 58 ετών, είναι ο πρώτος νέγρος εις την ιστορίαν των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος λαμβάνει το αξίωμα του υπουργού. Ο κ. Τζόνσον εδήλωσεν εις την συνέντευξίν του ότι ο κ. Ουΐβερ είναι ο καταλληλότερος, εις την χώραν διά την ανάληψιν του νέου υπουργείου.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ: Νεάπολις, Ιταλία, 13.- Εκ του ΝΑΤΟ ανεκοινώθη σήμερον την νύκτα ότι ένα αμερικανικόν δικινητήριον μεταγωγικόν αεροπλάνον τύπου C-47 με δέκα επιβάτας εξηφανίσθη υπεράνω των ελληνικών υδάτων. Το ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ διηυκρίνησεν ότι το αεροπλάνον κατηυθύνετο εις Νεάπολιν εκ της αεροπορικής βάσεως Κιγκλί της Τουρκίας. Το αεροσκάφος είχεν επαφήν με τας Αθήνας αλλ’ απέτυχε να πραγματοποιήση επαφήν με τον Αραξον. […] Αι έρευναι δι’ αεροσκαφών της βάσεως Ελευσίνος συνεχίσθησαν καθ’ όλην την διάρκειαν της νυκτός, των αεροσκαφών χρησιμοποιούντων φωτοβολίδας, αλλ’ απέβησαν άκαρποι.

OTOMAR KREJCA – LADISLAV SMOCEK: Πράγα, Ιανουάριος. (Ιδιαιτέρα ανταπόκρισις «Τάιμς» – «Καθημερινής»).- Εάν το τσεχικόν θέατρον διέτρεξε κάποτε τον κίνδυνον εξ αιτίας του μονολιθικού παρεμβατισμού εις την τέχνην, η συγκομιδή των νέων μη κονφορμιστικών θεατρικών έργων των τελευταίων τριών ετών και η ίδρυσις των δύο νέων πειραματικών θεάτρων προς το τέλος του 1965 αποτελούν απόδειξιν του ισχυροτάτου και υγιούς ανέμου αλλαγής που έπνευσεν εις την χώραν αυτήν. Από της ενάρξεως της παρούσης περιόδου, ο Ομιλος του Δραματικού Θεάτρου και εντελώς προσφάτως το Θέατρον Εντός των Πυλών απέσπασαν την εύνοιαν του κοινού. Και τα δύο εργάζονται ως πλήρως επιχορηγούμενα υπό του κράτους θέατρα, με μερικούς από τους εξοχωτέρους ανθρώπους του θεάτρου και διά πρώτην φοράν οι ηθοποιοί προσλαμβάνονται με συμβόλαια ενός έτους (αντί ισοβίως). Ο Ομιλος του Δραματικού Θεάτρου προσφέρει ένα πρωτοποριακόν ρεπερτόριον, το οποίον περιλαμβάνει Ο’ Καίηζυ, Καμύ, Αλμπη και ένα νέον έργον του πρώην σκηνοθέτου του Εθνικού Θεάτρου Λαδισλάβ Σμότσεκ, υπό τον τίτλον «Πικ – νικ». […]. Το Θέατρον Εντός των Πυλών ιδρύθη υπό του Οτομαρ Κρέιτσκα που ανήκεν άλλωστε εις το Εθνικόν Θέατρον. Σκηνογράφος και των δύο θιάσων είναι ο Γιόζεφ Σβόμποντα. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή