49 χρόνια πρίν… 23.Ι.1966

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΜΕΝ:  (Από πρωτοσέλιδον σχόλιον της «Κ».) «Επεσημάνθη χθες εις την αυτήν θέσιν, η προσπάθεια του Λαϊκού Μετώπου διά συκοφαντικών λόγων, ως οι ακουσθέντες εν τη Βουλή και δι’ υπονομευτικών πράξεων ως η της συστάσεως του ΑΣΠΙΔΑ όπως αναπτυχθή φατριαστικόν πνεύμα και πνεύμα απειθαρχίας εις τον Στρατόν. […] Πολύ φοβούμεθα, εν τούτοις, ότι ούτε η Κυβέρνησις [Στεφανοπούλου] ούτε η Συμπολίτευσις [ΕΡΕ και Προοδευτικοί], αλλ’ ούτε και οι φορείς των θεσμών οι οποίοι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν έχουν σαφή και επαρκή συνείδησιν του κινδύνου. Πρέπει δε, εάν τα πάντα δεν έχουν σαπίσει εις τον τόπον αυτόν να την αποκτήσουν συντόμως, διότι αύριον θα είναι ενδεχομένως πολύ αργά».

ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 22.- Κατόπιν της επιμονής της Ρωσσίας να μη θέλη να αναλάβη πρωτοβουλίαν διά την ειρήνευσιν εις το Βιετνάμ, πλησίον του Ανόι, και της χθεσινής κατηγορηματικής περί τούτο δηλώσεως του Ρώσου πρωθυπουργού κ. Κοσύγκιν προς τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών κ. Σίινα, η αμερικανική Κυβέρνησις με προσοχήν εξετάζει το επόμενον βήμα της προς την ειρηνικήν λύσιν του πολέμου εις το Βιετνάμ, ενώ την Δευτέραν ο πρόεδρος Τζόνσον απηύθυνε προς το κογκρέσσον το μήνυμά του διά τον προϋπολογισμόν του 1967, ο οποίος θα περιλαμβάνη πρόβλεψιν μεγαλυτέρων δαπανών διά τον πόλεμον εις το Βιετνάμ. Εγνώσθη ότι 26 δημοκρατικοί βουλευταί απηύθυνον επιστολήν προς τον πρόεδρον Τζόνσον ζητούντες παρ’ αυτού να συνεχίση την εκστρατείαν ειρήνης και να ζητήση παρά των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχουν εις το Βιετνάμ μίαν κατάπαυσιν του πυρός. […] Κατά τηλεγραφήματα εκ Χογκ Κογκ το κινεζικόν Πρακτορείον Ειδήσεων «Νέα Κίνα» εις σημερινήν του ανακοίνωσιν διά το Βιετνάμ λέγει ότι «το κινεζικόν έτος του αλόγου θα αποβή το έτος της συντριβής διά τα αμερικανικά στρατεύματα που ευρίσκονται επί βιετναμικού εδάφους». […] Κατά πληροφορίας εκ Σαϊγκόν εσημειώθησαν μέχρι τούδε 66 μικροεπιθέσεις των Βιετκόγκ χαρακτηριζόμεναι ως επεισόδια της εκεχειρίας.

Ο ΣΟΥΣΛΩΦ ΣΤΟ ΙΚΚ: Μόσχα, 22.- Ο κ. Μιχαήλ Σουσλώφ, γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Πρεζίντιουμ του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πρόκειται να ηγηθή σοβιετικής κομματικής αντιπροσωπείας, η οποία θα παραστή εις το συνέδριον του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που θα αρχίση εις Ρώμην την 25ην Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή