49 χρόνια πρίν… 17.IΙ.1966

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΣΙΝΥΑΦΣΚΙ-ΝΤΑΝΙΕΛ: Προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Σοβιετικής κυβερνήσεως, μέσω της Σοβιετικής Πρεσβείας Αθηνών, Ενταύθα. «Οι υπογραφόμενοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες, οπαδοί του προοδευτικού κινήματος, διαμαρτυρόμαστε για την καταδίκη των συγγραφέων Αντρέι Σινυάφσκι και Γιούλι Ντάνιελ από σοβιετικό δικαστήριο στις 14 Φεβρουαρίου 1966 και ζητούμε από την σοβιετική Κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωσή τους. […] Οι αντίπαλες γνώμες δεν μπορούν ούτε και πρέπει να καταπολεμούνται με διοικητικά μέτρα ή ποινικές διώξεις αλλά να αντικρούονται με τον διάλογο και την αντιπαράθεση των αδιάσειστων επιχειρημάτων που προσφέρουν όχι μόνον η σύγχρονη διαλεκτική σκέψη αλλά και τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού». Αλέξ. Αργυρίου, Γιώργος Γουναρόπουλος, Ορέστης Κανέλλης, Βάσω Κατράκη, Κώστας Κουλουφάκος, Μαρία Κωστάκου – Κουλουφάκου, Βύρων Λεοντάρης, Τατιάνα Μιλιέξ, Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ), Ανδρέας Νενεδάκης, Ασπασία Παπαθανασίου, Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Πετρής, Κ. Πορφύρης, Δημ. Ραυτόπουλος, Γιώργος Σαραντής, Νίκος Σιαπκίδης, Γιώργος Σικελιώτης, Στρατής Τσίρκας, Αγγελος Φωκάς, Μανώλης Φουρτούνης, Γιάννης Χαΐνης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η χθεσινή σημαντική εις όγκον συγκέντρωσις της ΕΔΑ και της Ενώσεως Κέντρου δεν κατωρθώθη να εγγίση τας προσδοκίας των οργανωτών. Η άκρα αριστερά εναπέθεσε την σφραγίδα της εις την συγκέντρωσιν της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου ωμίλησεν επί μίαν περίπου ώραν ο αρχηγός της Ε.Κ. κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Η απόλυτος πειθαρχία του ακροατηρίου εις τας εντολάς της ηγεσίας της άκρας αριστεράς υπήρξε το εντυπωσιακώτερον στοιχείον. Εξαιρέσει ελαχίστων φωτογραφιών του αρχηγού της Ε.Κ., ουδεμία επιγραφή (πλακάτ) ενεφανίσθη και τα κυριαρχούντα συνθήματα ήσαν τα μεταδοθέντα από των μεγαφώνων, ήτοι «Παπανδρέου», «δημοκρατία», «εκλογές», «1-1-4». Η εις εκδηλώσεις ανταπόκρισις του πλήθους εις τον κατά τα άλλα κοινότοπον λόγον του αρχηγού της Ε.Κ. επαναλαβόντα τας ιδίας αιτιάσεις κατά του Στέμματος, της ΕΡΕ και της Κυβερνήσεως [Στεφάνου Στεφανοπούλου], υπήρξε χλιαρά. […]

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ: Η όπερα «Κρίνο στ’ ακρογιάλι» του κ. Γ. Σκλάβου, την οποίαν θα παρουσιάση την 25ην Φεβρουαρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή, συνετέθη επί κειμένου του ποιητού Στέλιου Σπεράντσα. Την προετοιμασίαν την έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης κ. Γ. Καρακαντάς, […]. Θα παιχθή με μουσικήν διεύθυνσιν Α. Ευαγγελάτου και διεύθυνσιν χορωδίας Μιχ. Βούρτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή