49 χρόνια πρίν… 8-ΙV-1966

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤ: Εξήκοντα  καλλιτέχναι και ένδεκα διευθυνταί ορχήστρας θα λάβουν μέρος εις την τελευταίαν παράστασιν της «Μετροπόλιταν Οπερα» της Νέας Υόρκης την 16ην Απριλίου. Η «ΜΕΤ» θα εγκατασταθή το προσεχές φθινόπωρον εις το Λίνκολν Σέντερ. (Φωτογραφία αποκείμενη στην Library of Congress.)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: Γενομένων αρχαιρεσιών κατηρτίσθη διά την τριετίαν 1966 – 1968 το Συμβούλιον της Αρχαιολογικής Εταιρίας ως εξής: Πρόεδρος Παναγ. Πουλίτσας, αντιπρόεδρος Γεώργιος Ν. Βέλτσος, γεν. Γραμματεύς Αναστ. Ορλάνδος και  σύμβουλοι Κων. Αλεξανδρής, Παν. Ζέπος, Ιω. Καλιτσουνάκης, Χρ. Καρούζος, Ιω. Κοντής, Νικ. Κοντολέων, Κων. Κτιστόπουλος και Σπ. Μαρινάτος.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ: Θεσσαλονίκη, 7.- Υπό του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας εμηνύθησαν ο δήμαρχος Καβάλας κ. Τσολάκης και ο διευθυντής του δήμου κ. Λιώτης, διότι προσέλαβον εις τον δήμον ως εργατοϋπαλλήλους άτομα τα οποία δεν είχον προσκομίσει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. [Σημ. “Φ”: Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων  καθιερώθηκαν  για τις παιδαγωγικές ακαδημίες από την δικτατορία Γεωργίου και Μεταξά,  επεξετάθησαν κατά τον Εμφύλιο από την κυβέρνηση Σοφούλη, καταργήθηκαν για τους εκπαιδευτικούς  το 1964 από  την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, επανήλθαν με την δικτατορική κυβέρνηση Κόλλια, καταργήθηκαν και πάλι από την δικτατορική κυβέρνηση Παπαδοπούλου το 1971 -εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για τις οποίες αποδυναμώθηκαν σταδιακά μετά το 1974 από τις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή- και καταργήθηκαν οριστικά το 1981 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή