49 χρόνια πρίν στην «Κ» 10.V.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 10.V.1966

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

3η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΙΝΑΣ: Πεκίνον, 9.- Το κινεζικόν πρακτορείον ειδήσεων «Νέα Κίνα» ανεκοίνωσε σήμερον ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσου Εν Λάι, ολίγον μετά την έκρηξιν της τρίτης πυρηνικής βόμβας της Κίνας, που επραγματοποιήθη σήμερον, εδήλωσεν ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι δεν θα δυνηθούν να αποσυρθούν από την Κίναν, εάν εξερρήγνυτο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, είτε με συμβατικά είτε με πυρηνικά όπλα, και ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα έχη σύνορα ή όρια. Εις την δήλωσιν αυτήν προέβη ο κ. Τσου Εν Λάι προς τον ενταύθα ανταποκριτήν της πακιστανικής εφημερίδος «Αυγή». Επίσης, ο Κινέζος πρωθυπουργός είπεν ότι η Κίνα δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέση πόλεμον με την Αμερικήν και ότι διακηρύσσει τούτο ευθέως και ειλικρινώς.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗΝ: Ουασιγκτών, 9.- Ο Εντουαρντ Ουέλς, αξιωματούχος της NASA, ομιλών ενώπιον της Γερουσίας, εδήλωσεν ότι εντός του 1969 αι Ηνωμέναι Πολιτείαι θα εκτοξεύσουν επηνδρωμένον δορυφόρον εις την Σελήνην. Ωσαύτως, ότι η Αμερική προηγείται της Ρωσίας εις πολλούς τομείς της επηνδρωμένης πτήσεως εις το Διάστημα.

ΝΙΚΟΛΑΕ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ: Βουκουρέστιον, 9.- Εις την έκθεσίν του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρουμανίας, επ’ ευκαιρία της 45ης επετείου από της ιδρύσεώς του, ο γενικός γραμματεύς κ. Τσαουσέσκου εξαίρει τον εθνικόν παράγοντα ως αναγκαίον στοιχείον διά την χάραξιν των γενικών γραμμών της πολιτικής του κόμματος, τονίζων ότι αποτελεί δικαίωμα εκάστου κομμουνιστικού κόμματος να χαράσση την πολιτικήν του γραμμήν εν απολύτω ανεξαρτησία. […] Καταλήγων, ο κ. Τσαουσέσκου τονίζει μεθ’ ικανοποιήσεως την ανάπτυξιν των σχέσεων της Ρουμανίας μετά των δυτικοευρωπαϊκών χωρών και λέγει ότι αι σχέσεις της Ρουμανίας μετά των Ηνωμένων Πολιτειών αναπτύσσονται βραδέως και δύνανται να καταστούν πλέον ενεργοί.

Η κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΓΚΟΥ παρουσιάζει σήμερον Τρίτην 10 μ.μ. το έργον «Ευτυχησμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ, εις το Θέατρον Βεργή, με τον κ. Σταύρον Χριστοφίδην εις τον ανδρικόν ρόλον. Το έργον, που θα παιχθή επί μίαν εβδομάδα, αναβιβάζεται με σκηνογραφίαν και ενδυμασίας του ζωγράφου κ. Γιάννη Τσαρούχη.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ: Εις τον Μορφωτικόν και Εκπολιτιστικόν Σύλλογον Ελευσίνος στεγάζεται έκθεσις έργων του εκλιπόντος ζωγράφου Θανάση Τσίγκου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή