49 χρόνια πρίν… 11-VΙ-1966

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ «ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ»:  (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) «Διά δευτέραν φοράν το Συμβούλιον Επικρατείας -μετά την ιστορικής σημασίας απόφασίν του επί του θέματος της συνθέσεως του διαβοήτου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου- ηναγκάσθη να επανορθώση τ’ αντισυνταγματικά αδικήματα τα οποία διέπραξεν η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμισις του κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του γνωστού «γκαουλάιτερ» της Παιδείας. [Σημ. «Φ»: Πρόκειται για τον Ευάγγελο Π. Παπανούτσο (φωτογραφία), γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας επί Γεωργίου Παπανδρέου.] Και απεκάλυψε, ταυτοχρόνως, ένα από τα σκάνδαλά της. Πρόκειται περί της αποφάσεως ακυρώσεως του πίνακος των εις διευθυντάς προαχθέντων δημοδιδασκάλων. […] Ο εθνικόφρων και επιστημονικώς ικανός εκπαιδευτικός κόσμος αισθάνεται εύλογον ανακούφισιν […].»

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ:  (Πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) «Οτι οι «Λαμπράκηδες αποτελούν μίαν ισχυράν προπαγανδιστικήν και τρομοκρατικήν οργάνωσιν, δεν έχομεν αμφιβολίαν. Αλλ’ η Κυβέρνησις [Στεφάνου Στεφανοπούλου], διαπιστώνουσα κάποιαν τακτικήν αναστολήν της τρομοκρατικής δραστηριότητός των, φαίνεται ότι έχει. Καλόν θα είναι, όμως, να εξυπνήση προτού ευρεθή προ εκπλήξεων. Η επίθεσις δε των «Λαμπράκηδων» κατά μελών της Νεολαίας της ΕΡΕ και ο τραυματισμός δέκα εξ αυτών είναι αρκετά διά να κάμουν τον [υπουργόν Δημοσίας Τάξεως] κ. Αποστολάκον να αντιληφθή την πλάνην του. [Σημ. «Φ»: Εννοεί και να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την διάλυσή των.]

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ θα παραστούν εις την εναρκτήριον παράστασιν του αμερικανικού παδοδρομιακού συγκροτήματος «Χολυνταίυ ον Αϊς», που δίδεται σήμερον Σάββατον 10 μ.μ. εις το Παναθηναϊκόν Στάδιον. Αι εισπράξεις θα διατεθούν υπέρ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

ΡΟΒΗΡΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ: «Πρόσωπο με πρόσωπο» είναι ο τίτλος νέας ταινίας του κ. Ρ. Μανθούλη, που αρχίζει να γυρίζεται προσεχώς. Πρόκειται περί σατιρικής κωμωδίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΗ: Εις την Νέαν Ιωνίαν συνελήφθη ο Ν. Σ. Κατσίκας, ετών 29, διότι εις την οικίαν του είχεν εγκαταστήσει ραδιοφωνικόν σταθμόν, ο οποίος ελειτούργει παρανόμως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή