49 χρόνια πρίν… 12-VΙ-1966

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΡΑΛΛΗΣ: Ο βουλευτής Αθηνών κ. Γ. Ι. Ράλλης, εις λόγον τον οποίον εξεφώνησε χθες την 9ην μ.μ. κατά την διάρκειαν συνεστιάσεως των συνεργαζομένων εθνικών οργανώσεων εις τον Πειραϊκόν Σύνδεσμον, προειδοποίησεν ότι μόνον όταν επανέλθη η ΕΡΕ διά της λαϊκής θελήσεως εις την εξουσίαν, θα πραγματοποιηθή το επιτακτικόν αίτημα της ογκώδους πλειοψηφίας του ελληνικού λαού διά την εξυγίανσιν του δημοσίου βίου. Ο κ. Ράλλης κατηγόρησε την Ενωσιν Κέντρου ότι επεχείρησε την εξόντωσιν των αντιπάλων της με όπλον την αισχράν συκοφαντίαν και με μεθόδους τας οποίας υιοθέτησαν καθεστώτα αντιδημοκρατικά, ερυθρά και φασιστικά. Καταλήγων ο κ. Ράλλης ετόνισεν ότι η ΕΡΕ θα εφαρμόση ριζοσπαστικόν πρόγραμμα, διά να δυνηθή ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να επιδοθή εις την προσπάθειαν της οικονομικής αναπτύξεως.

ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ:  (Από κριτική του Αιμ. [ιλίου] Χ. [ουρμουζίου] για την παράσταση της «Ελένης» του Ευριπίδου από την «Ελληνική Σκηνή» της Αννας Συνοδινού.) «Η “Ελένη” υπήρξε μία από τις μεγάλες προσωπικές επιτυχίες της Κας Αννας Συνοδινού στη σειρά των τραγικών ηρωίδων που της εδόθη η ευκαιρία να ερμηνεύση κατά τη θητεία της στο Εθνικό Θέατρο, και η επιτυχία αυτή ανενεώθη προχθές, αρυτίδωτη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Βέβαια, ο ίδιος Μενέλαος, ο αναντικατάστατος Θάνος Κωτσόπουλος, ήταν πάλι κοντά της και το ζευγάρι που εχειροκροτήθη από δεκάδες χιλιάδων θεατές μετέφερε την Επίδαυρο στον αθηναϊκό λόφο – ίσως και για να υπενθυμίση πως η Επίδαυρος εστερήθη τους ανθρώπους που την αγάπησαν με πάθος και την ανέδειξαν. […].»

«Ν’ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ»:  (Πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ».) «Κατηγγέλθη ότι εις το Μόναχον, κατά την διάρκειαν συνελεύσεως των μελών του εκεί Ελληνικού Εργατικού Συλλόγου: “Οπαδοί του Λαϊκού Μετώπου προεκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια, επιτεθέντες εναντίον των εθνικοφρόνων διά καθισμάτων και άλλων αντικειμένων. […]» Κατόπιν των επεισοδίων νομιμοποιείται, νομίζομεν, η εν Βόννη ελληνική πρεσβεία ν’ ακυρώση τα διαβατήρια των ταραξιών και και των ηγητόρων των και να ζητήση την άμεσον εκ Γερμανίας απέλασίν των. Θα είναι, άλλωστε, χρησιμώτεροι εδώ εις Ε.Κ. / ΕΔΑ κατά τας προσεχείς ιουλιανάς εκδηλώσεις των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή