49 χρόνια πρίν… 1-VII-1966

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΟΝΣΟΝ ΓΙΑ ΒΙΕΤΝΑΜ: Νέα Υόρκη, 30.- Ο πρόεδρος Τζόνσον, ομιλών σήμερον εις Ομάχα της Πολιτείας Νεμπράσκα, προειδοποίησεν ότι θα συνεχισθούν αι σφοδραί αεροπορικαί επιδρομαί εναντίον του Βορείου Βιετνάμ. Η δύναμίς μας, είπε, θα φέρη την νίκην εις τον πόλεμον του Βιετνάμ. Θα επιμείνωμεν παρά την εκδηλωθείσαν εσωτερικήν αντίθεσιν, η οποία βοηθεί και ενισχύει το Ανόι. Ο κ. Τζόνσον ετόνισεν […] ότι επιθυμεί να παύση η θυσία ανθρώπων και ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι θα επιζητήσουν την ειρήνην, ευθύς ως το Ανόι πεισθή ότι αι στρατιωτικαί φιλοδοξίαι του δεν είναι δυνατόν να επιτύχουν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Η εκβιομηχάνησις προβάλλει ως αίτημα του Εθνους, ετόνισεν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εις σημαντικήν ομιλίαν του κατά το χθεσινόν πρόγευμα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων εις το ξενοδοχείον «Χίλτον». Ο Αναξ εκάλεσε τους βιομηχάνους να επιληφθούν των προβλημάτων των εργατών και να διανοίξουν εις τους εργαζομένους τας δυνατότητας βαθμιαίας συμμετοχής των εις τα οφέλη της βιομηχανίας.

ΙΡΑΚ: Βαγδάτη, 30.- Αποτυχούσα απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος του Ιράκ εσημειώθη σήμερον ενταύθα περί την μεσημβρίαν. Αρχικώς εδόθη η εντύπωσις ότι το κίνημα είχε πιθανότητας επιτυχίας, απεδείχθη όμως αργότερον ότι τούτο απέτυχε ταχέως και οι πρωτεργάται του συνελήφθησαν.

ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ: Ο θίασος «Ελληνική Σκηνή» της κ. Αννας Συνοδινού παρουσίασε χθες το βράδυ εις το «Θέατρον Λυκαβηττού» την κωμωδίαν «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνους, που ανεβιβάσθη κατά σκηνοθεσίαν  Μ. Βολονάκη  και  μουσικήν  Μ. Θεοδωράκη.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ, «ΕΡΩΦΙΛΗ»: Η τραγωδία «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση αναβιβάζεται σήμερον Παρασκευήν εις το υπαίθριον «Θέατρον Θέσπις» της συνοικίας Παπάγου, από τον θίασον «Αρμα Θεάτρου» κατά σκηνοθεσίαν Πέλου Κατσέλη. […] Ερωφίλη η Νίκη Τριανταφυλλίδη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει σήμερον 8.30 μ.μ. εις το Ηρώδειον την όπεραν «Δον Κάρλος» του Βέρντι, με την οποίαν αρχίζουν αι εκδηλώσεις του εφετεινού Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργον, που αναβιβάζεται διά πρώτην φοράν εις την Ελλάδα, θα παιχθή υπό την μουσικήν διεύθυνσιν του κ. Ανδρέα Παρίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή