49 χρόνια πρίν στην «Κ» 07.VΙΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 07.VΙΙ.1966

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:  (Από πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Κ») «Η θέσις, την οποίαν υπεγράμμισεν ο υπουργός Συντονισμού κ. Κ. Μητσοτάκης, ομιλών το Σάββατον εις τα Χανιά είναι, ότι η Κυβέρνησις Στεφανοπούλου και το Φιλελεύθερον Δημοκρατικόν Κέντρον συνεχίζουν τας παραδόσεις και το πρόγραμμα της παλαιάς Ενώσεως Κέντρου, το οποίον επρόδωσεν ο κ. Γ. Παπανδρέου. […] Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί σοβαράς δυσχερείας εις την σύμπραξιν της ΕΡΕ και των Προοδευτικών [που στηρίζουν την κυβέρνηση], αι οποίαι εάν δεν εκδηλωθούν αμέσως, θα εκδηλωθούν κάποτε αιφνιδίως χωρίς ουδείς να δύναται πλέον να ψέξη τον κ. Π. Κανελλόπουλον ή τον κ. Σπ. Μαρκεζίνην, διότι θα ανατρέψουν μίαν Κυβέρνησιν η οποία δεν εννοεί ν’ αποκτήση συνείδησιν της πραγματικότητος».

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ: Μπέλφαστ (Βόρειος Ιρλανδία), 4.- Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιψ Φίλιππος παρ’ ολίγον να τραυματισθούν, όταν μεγάλον τεμάχιον σκυροκονιάματος (μπετόν) ερρίφθη εκ του τετάρτου ορόφου ανακαινιζομένου κτιρίου επί της οροφής της «Ρόλς Ρόυς» της οποίας επέβαινε το βασιλικόν ζεύγος της Αγγλίας. Η Βασίλισσα και ο σύζυγός της Δούξ του Εδιμβούργου, οι οποίοι μετέβαινον εις το δημαρχείον του Μπέλφαστ, αφίκοντο σήμερον ενταύθα διά διήμερον επίσημον επίσκεψιν, ενώ είχον ληφθή αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας εκ μέρους της αστυνομίας προς πρόληψιν τυχόν επεισοδίων, δεδομένου ότι από εβδομάδων εσημειούντο ταραχαί μεταξύ Διαμαρτυρομένων και Καθολικών, εν όψει της βασιλικής επισκέψεως.

ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΤ: Γενεύη, 4.- Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τούμπας, συνοδευόμενος υπό του μονίμου ενταύθα αντιπροσώπου κ. Τζιρά και των κ.κ. Θεοδωροπούλου και Λαγάκου, συνηντήθη σήμερον μετά του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ κ. Θάντ, με τον οποίον είχε συνομιλίαν επί του Κυπριακού διαρκέσασαν 40 λεπτά της ώρας. Ουδέν ανεκοινώθη επί της συνομιλίας αυτής.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Περί σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Και η μνήμη της πνευματικής αριστεράς». Υπό του κ. Αμ. [ύντα] Α. Παπαβασιλείου. (Επίκριση του σχετικού αισθητικού ρεύματος, όπως εκτιμήθηκε κατά το 1957 και το 1966 από το περιοδικό «Επιθεώρηση Τέχνης».)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή