49 χρόνια πρίν… 10-VII-1966

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ: «Ο διάλογος συνεχίζεται», εδήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Τούμπας, απαντών εις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου επί των δημοσιευμάτων ότι ναυαγούν αι ελληνοτουρκικαί συνομιλίαι. Ο κ. Τούμπας διέψευσεν ως ανακριβέστατα τα γραφόμενα περί υποχωρήσεων, εις τας οποίας προέβη η ελληνική Κυβέρνησις.

ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΜΕ «ΛΙΤΤΟΝ»: Εκτυπωθέν εδόθη χθες εις την δημοσιότητα το κείμενον του κατατεθέντος εις την Επιτροπήν Εξουσιοδοτήσεως υπό του υπουργού Συντονισμού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη νομοσχεδίου, «Περί οργανώσεως της περιφερειακής αναπτύξεως», διά του οποίου προβλέπεται η κύρωσις της συμβάσεως μεταξύ της ελληνικής Κυβερνήσεως και της εταιρίας «Λίττον», διά την οικονομικήν αξιοποίησιν της Κρήτης και της Πελοποννήσου. [Σημ. «Φ»: Η Επιτροπή Εξουσιοδοτήσεως ήταν η λεγόμενη τότε Μικρή Βουλή, όπως τα σημερινά θερινά τμήματα της Βουλής των Ελλήνων.] Η μετά της «Λίττον» σύμβασις επεκρίθη δριμύτατα εκ μέρους των πολιτικών και οικονομικών κύκλων της χώρας, καθώς και υπό μεγάλης μερίδος του Τύπου διά τας διαφόρους καινοτομίας τας οποίας εισάγει.

ΑΝΘΗΔΩΝ: Με απροσδοκήτους διαπιστώσεις και με εξακρίβωσιν πολλών νέων στοιχείων διά την τεχνικήν της κατασκευής λιμενικών έργων κατά την αρχαιότητα, έληξαν χθες Σάββατον αι υποβρύχιοι αρχαιολογικαί έρευναι των εντυπωσιακών ερειπίων του αρχαίου λιμένος της Ανθηδόνος, ο οποίος ευρίσκεται παρά τα βορειότερα όρια της Βοιωτίας, εις ακατοίκητον σήμερον θέσιν, περί τα τρία χιλιόμετρα βορείως του χωρίου Λουκίσια. Η Ανθηδών αναφέρεται υπό του Ομήρου εις την «Ιλιάδα» (Β 5081) […]. Αι νέαι υποβρύχιοι αρχαιολογικαί έρευναι διεξήχθησαν 78 έτη μετά τας αμερικανικάς ανασκαφάς της παραλίας Ανθηδόνος, υπό την διεύθυνσιν του Γερμανού αρχαιολόγου Γαίργκ Σάιφερ […].

ΔΙΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟΥ: Προς εξοικονόμησιν χρόνου η περιγραφή όλων εκείνων που βλέπουν οι ερευνηται εις την Ανθηδόνα δεν γίνεται αμέσως εις τα καθιερωμένα υπό των αρχαιολόγων «ημερολόγια» γραπτώς, αλλά, προφορικώς μόνον, διά φορητού μαγνητοφώνου επί μαγνητοταινιών. […] Τα ημερολόγια των ερευνών θα γραφούν αργότερα εις τα εργαστήρια όταν οι ερευνηταί θα ακούουν τας φωνάς των από τας μαγνητοταινίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή