49 χρόνια πρίν… 16-VII-1966

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με επιδεικτικήν αποχήν της Αριστεράς […] επραγματοποιήθη χθες η «πορεία» προς το Καστρί. Η έκτασις της αποτυχίας, της βασικής εκδηλώσεως του «εορτασμού» της Ενώσεως Κέντρου διά την 15ην Ιουλίου, εδημιούργησε βαθυτάτην απογοήτευσιν εις τους παλαιοφιλελευθέρους οργανωτάς της. […]. Επί του εξώστου της οικίας του εκάθητο επί τρίωρον ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου καταυγαζόμενος υπό προβολέων. […] Εις την «πορείαν», η οποία εχαρακτηρίσθη ως οικογενειακή συγκέντρωσις ευρυτέρου κύκλου», παρήλασαν, καταμετρηθέντα υπό της τροχαίας, 1.870 περίπου αυτοκίνητα. Εξ αυτών τα 1.800 περίπου ήσαν μικρά επιβατικά και τα 70 «πούλμαν» και λεωφορεία. Οι πεζοί, από Κηφισίας μέχρι Καστρί, ανήρχοντο εις 4.000 περίπου. […].

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ: Τον σχηματισμόν νέας Κυβερνήσεως, από στελέχη που ανήκουν εις το Κέντρον, την οποίαν να δεχθή η Ενωσις Κέντρου, με πρωθυπουργόν  κοινής  εμπιστοσύνης,  προτείνει ως πολιτικήν λύσιν ο κ. Ηλίας Τσιριμώκος.

ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ: Σικάγον, 15.- Η Εθνοφρουρά του Ιλλινόις εκλήθη σήμερον να επιβάλη την τάξιν εις τας δυτικάς συνοικίας του Σικάγου όπου επί τριήμερον συνεχίζονται αι λεηλασίαι, τα επεισόδια και η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και των νέγρων ταραχοποιών. Εις την τρίτην νύκτα των αιματηρών επεισοδίων, δύο νέγροι εφονεύθησαν, εξ αστυνομικοί επυροβολήθησαν, 300 άτομα συνελήφθησαν και πλείστοι πολίται ετραυματίσθησαν. Ο κυβερνήτης του Ιλλινόις κ. Οττο Κέρνερ διέταξε την επείγουσαν μεταφοράν 3.000 ανδρών της Εθνοφρουράς εις τας συνοικίας των συμπλοκών, κατόπιν αιτήσεως του δημάρχου του Σικάγου κ. Ρίτσαρντ Ντάχεϋ. Σήμερον την πρωίαν, οι αστυνομικοί ανεφωδιάσθησαν διά οπλοπολυβόλων, αυτομάτων, επαναληπτικών όπλων και δακρυγόνων βομβών διά να δυνηθούν να καταπολεμήσουν τας ορδάς των βανδάλων, των ταραχοποιών και τους ακροβολιστάς.

ΩΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ: Βρυξέλλαι, 15.- Πιλότος ναυλωμένου αεροσκάφους ηναγκάσθη σήμερον να πραγματοποιήση αναγκαστικήν προσγείωσιν εις το αεροδρόμιον των Βρυξελλών, διότι δύο λέοντες και ένας σκύμνος, που μετεφέροντο εκ Φρανκφούρτης εις Λονδίνον, ηλευθερώθησαν και ηπείλησαν το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή