49 χρόνια πρίν… 17-VII-1966

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΘΕΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  (Από πρωτοσέλιδον κύριο άρθρο της «Κ») « […] Είναι [ο Γεώργιος Παπανδρέου] ο σπορεύς της μεγάλης εθνικής ανωμαλίας, ο δημιουργός του νέου διχασμού διά  τον  οποίον αι  μέλλουσαι γενεαί του επιφυλάσσουν το ανάθεμα. […].»

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΓΝΩΜΗΝ Ο ΛΑΟΣ:  (Από το αυτό κύριον άρθρον.) « […] Και αυτήν ακριβώς την άμυναν εκφράζει  η προσπάθεια της  εθνικόφρονος πλειοψηφίας της Βουλής, να στηρίξη ένα κυβερνητικόν σχήμα [Στέφανος Στεφανόπουλος] κατά το μεταβατικόν διάστημα από της κρίσεως του περυσινού Ιουλίου μέχρι… – μέχρι της ημέρας κατά την οποίαν ο ελληνικός λαός  ολόκληρος θ’ αντιληφθή  την  απάτην  της οποίας μία μεγάλη μερίς αυτού πίπτει θύμα, και θα δυνηθή να βαδίση πραγματικώς ελεύθερος προς ελευθέρας εκλογάς.»

ΑΠΟΡΡΙΨΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ: Παράγοντες της Ενώσεως Κέντρου απέκρουσαν χθες την πρότασιν του κ. Ηλία Τσιριμώκου διά Κυβέρνησιν συνεργασίας Ενώσεως Κέντρου και «αποστατών» με πρωθυπουργόν κοινής εμπιστοσύνης παρατηρούντες ότι: «αι θέσεις της Ενώσεως Κέντρου είναι γνωσταί. Οπως έχει επαναληφθή και εις το διάγγελμα του κ. Γεωργίου Παπανδρέου  η Ενωσις  Κέντρου δεν δέχεται καμμίαν συνεργασίαν ούτε με την Δεξιάν ούτε με την Αριστεράν ούτε με τους αποστάτας».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ!: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου επεχείρησε χθες να αναβιβάση τον τόνον των «ιουλιανών» εκδηλώσεων. Ηγούμενος φάλαγγος οχημάτων, μετέβη το απόγευμα εις Πάτρας, όπου εξεφώνησε  την  εσπέραν λόγον, που εχαρακτηρίζετο από οξυτάτην υβριστικήν επίθεσιν  εναντίον της ΕΡΕ και κατά του Στέμματος και από την υιοθέτησιν των περισσοτέρων πολιτικών θέσεων της  άκρας  αριστεράς  με  την αυτήν σχεδόν φρασεολογίαν. […] Ο υιός του αρχηγού της Ενώσεως  Κέντρου  δεν παρέλειψε να ομιλήση και κατά της οικονομικής  ολιγαρχίας,  να  χαρακτηρίση  τον  συμμοριτοπόλεμον  ως περίοδον εθνικού διχασμού και να προβή εις απειλάς  εναντίον  των  αξιωματικών και οπλιτών της χωροφυλακής και εναντίον των αξιωματικών του στρατού,  ότι θα  υποστούν κυρώσεις,  όταν  η Ενωσις Κέντρου επανέλθη εις την εξουσίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή