49 χρόνια πρίν στην «Κ» 26.VΙΙ.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 26.VΙΙ.1965

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΔΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΑ [Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά] επεσκέφθη χθες τον αρχηγόν της ΕΡΕ [Εθνική Ριζοσπαστική Ενωσις] κ. Παναγιώτην Κανελλόπουλον και τον αρχηγόν της Ε.Κ. [Ενωσις Κέντρου] κ. Γεώργιον Παπανδρέου, και εζήτησε όπως εισηγηθούν την έκτακτον σύγκλησιν της Βουλής διά την ψήφισιν της απλής αναλογικής και τον καθορισμόν από τούδε του χρόνου των εκλογών. Ο αρχηγός της ΕΡΕ, όσον αφορά τον χρόνον των εκλογών, ανεφέρθη εις την διατυπωθείσαν άποψίν του κατά την συνδιάσκεψιν της ΕΡΕΝ [εολαία] εις Χαλκίδα [εκλογές εντός του πρώτου εξαμήνου του 1967]. Διά την ψήφισιν της απλής αναλογικής, προσέθεσε, της οποίας την καθιέρωσιν έχει δεχθεί η ΕΡΕ, δεν απαιτείται η έκτακτος σύγκλησις της Βουλής. Ο αρχηγός της Ε.Κ. […] επανέλαβε την δήλωσιν ότι η Ε.Κ. θα ψηφίση υπέρ της απλής αναλογικής. Επί της διαμαρτυρίας της ΕΔΑ διά το ν.δ. Περί διαλύσεως των «Λαμπράκηδων», ουδέν ανέφερεν. [Σημ. «Φ»: Ο Κανελλόπουλος το 1967 υπανεχώρησε στο θέμα της απλής αναλογικής. Οι «Λαμπράκηδες» δεν διελύθησαν άμα τη επιβολή της δικτατορίας.]

ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2-1: Λονδίνον, 25.- Η Δυτική Γερμανία προεκρίθη σήμερον διά τον τελικόν αγώνα που θα διεξαχθή εις το ενταύθα στάδιον Ουέμπλεϋ του Λονδίνου το προσεχές Σάββατον [30 Ιουλίου 1966], όπου θα αντιμετωπίση την νικήτριαν του αυριανού αγώνος μεταξύ Αγγλίας και Πορτογαλίας διά το παγκόσμιον ποδοσφαιρικόν κύπελλον. Η Δυτική Γερμανία ενίκησε την Σοβιετικήν Ενωσιν με 2-1 (1-0). Το πρώτον γκωλ της γερμανικής ομάδος επέτυχεν ο Χάγγερ εις το 43ο λεπτόν και ακριβώς εις το 45ο λεπτόν απεβλήθη υπό του Ιταλού διαιτητού κ. Λο Μπέλλο ο Ρώσος Τσισλένκο, διότι έκανε φάουλ επί του Γερμανού Χελντ, ενώ ούτος ευρίσκετο επί του εδάφους μετά «μαρκάρισμα» του Μπανισέφσκυ. Κατόπιν αυτού οι Ρώσοι ηγωνίσθησαν καθ’ όλον το β΄ ημίχρονον με 10 παίκτας και βεβαίως δεν ηδυνήθησαν να ισοφαρίσουν. Αντιθέτως, οι Γερμανοί επέτυχον και δεύτερον τέρμα διά του Μπεκενμπάουερ εις το 67΄. Οι Ρώσοι εμείωσαν το σκορ εις 2-1 εις το 88ο λεπτόν διά του Πορκουτζέν. Ο αγών έληξεν εν μέσω των επευφημιών των Γερμανών θεατών και των γιουχαϊσμών των Αγγλων θεατών, οι οποίοι πολυπληθέστεροι κατέπνιξαν τας επευφημίας των Γερμανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή