49 χρόνια πρίν… 5-ΧI-1966

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ: Φλωρεντία, 4.– Συνεπεία των συνεχιζομένων θυελλών και καταιγίδων, τα ύδατα του ποταμού Αρνου υπερέβησαν τας όχθας των και επλημμύρισαν την περίφημον πόλιν της Αναγεννήσεως και τας πέριξ κοινότητας. Τρομακτική θεωρείται η έκτασις των καταστροφών που προεκάλεσεν η θεομηνία. Ηδη, το ιταλικόν υπουργείον Εσωτερικών ανεκοίνωσεν ότι ο προσωρινός αριθμός των θυμάτων εκ των πλημμυρών εις την Ιταλίαν είναι 17 νεκροί. Τα ύδατα του Αρνου έχουν διχοτομήσει την πόλιν της Φλωρεντίας. Ο δήμαρχος απηύθυνεν έκκλησιν προς τον πληθυσμόν να διατηρήση την ψυχραιμίαν του και να περιορίση εις το ελάχιστον την κυκλοφορίαν του εις το κέντρον, καλέσας ταυτοχρόνως, τους κατόχους λέμβων όπως κατευθυνθούν προς το Παλάτσο Βέκκιο, εις το κέντρον της πόλεως. Η παροχή βοηθείας δυσχεραίνεται μεγάλως συνεπεία της συνεχιζομένης καταρρακτώδους βροχής. [Σημ. «Φ»: Το νερό εισέβαλε στο Βαπτιστήριο, στο Παλάτσο Βέκκιο, στο Ουφίτσι στο Ντουόμο και στην Κεντρική Εθνική Βιβλιοθήκη. Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε έργα τέχνης, σπάνιες εκδόσεις, χειρόγραφα, αρχεία και άλλα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης.]

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΙΛΛΥ ΜΠΡΑΝΤ: Βόννη, 4.– Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Δυτικής Γερμανίας κ. Βίλλυ Μπράντ επρότεινε χθες την εσπέραν εις τον πρόεδρον της Βουλής κ. Γκερστνμάγερ όπως διεξαχθή σύσκεψις διά τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως συνασπισμού.

ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΕΝ: Η παραιτηθείσα κεντρική διοίκησις της Νεολαίας της ΕΡΕ ενέμεινε, διά χθεσινής ανακοινώσεώς της, εις τας καταγγελίας εις τας οποίας προέβη την Τετάρτην [2 Νοεμβρίου 1966], καταδικάζουσα την «σεναριοποίησιν» του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και αποδοκιμάζουσα τας επιθέσεις εναντίον του κ. Παναγιώτου Κανελλοπούλου. Την ανακοίνωσιν υπογράφουν οι κ.κ. Χ. Καρατζάς, Π. Γραφάκος, Δ. Κωστόπουλος, Α. Νικολάου, Κ. Πρίντζος, Κ. Παπαδόπουλος, Κ. Στεφανάκος και Ε. Στεργιόπουλος. Παραλλήλως, η διοίκησις της νεολαίας της ΕΡΕ Βορείου Ελλάδος έθεσεν εις την διάθεσιν του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Π. Κανελλοπούλου τας παραιτήσεις των μελών της, εις ένδειξιν αλληλεγγύης προς την κεντρικήν διοίκησιν της ΕΡΕΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή