49 χρόνια πρίν… 9/10-ΧI-1966

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ ΗΠΑ: Ουασιγκτών, 9.- Διά 90ήν φοράν εις την ιστορίαν των οι Αμερικανοί εξέλεξαν χθες τους αντιπροσώπους των εις το Κογκρέσσον. Οι Δημοκρατικοί εξησφάλισαν δι’ εβδόμην φοράν την πλειοψηφίαν εις αυτό αλλά η επιτυχία των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι εκέρδισαν 47 βουλευτικάς έδρας και τρεις γερουσιαστικάς, θέτει εις κίνδυνον τα εσωτερικά προγράμματα του προέδρου Τζόνσον, ενώ πρόκειται ίσως να συντελέσουν εις μεγαλυτέραν δραστηριότητα εις το Βιετνάμ. Επίσης εκ της απωλείας πολλών εδρών κυβερνητών οι Δημοκρατικοί περιέρχονται εις δύσκολον θέσιν διά τας προεδρικάς εκλογάς του 1968. [Στη φωτογραφία ο Ρεπουμπλικανός Edward W Brooke στη Βοστώνη πανηγυρίζει για την εκλογή του καθώς είναι ο πρώτος αφροαμερικανός που εκλέγεται στη Γερουσία.]

ΚΡΙΣΙΣ ΕΡΕΝ: Σύντονοι προσπάθειαι κατεβλήθησαν χθες εκ μέρους των κ.κ. Παναγιώτη Πιπινέλη, Γεωργίου Ράλλη, Παναγή Παπαληγούρα και άλλων στελεχών της ΕΡΕ, όπως το ζήτημα που εδημιουργήθη εκ των ανακοινώσεων της διοικήσεως της Νεολαίας της ΕΡΕ, μη λάβη ενδοκομματικάς διαστάσεις.

ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΙΚΩΝ: Αντίδρασις κατά της τοποθετήσεως των διοικήσεων της Νεολαίας της ΕΡΕ εξεδηλώθη εις την Θεσσαλονίκην. Οι πρόεδροι του «Συνδέσμου Νέων Επιστημόνων» κ. Λ. [άκης] Ιωαννίδης, του «Συλλόγου Θεσσαλονικέων Φοιτητών» κ. Φ. Χατζηγεωργίου, του «Συλλόγου Εργαζομένων Φοιτητών» κ. Ε. Αμαραντίδης και της «Εθνικής Κοινωνικής Οργανώσεως Φοιτητών» (ΕΚΟΦ) κ. Χ. Μπαλαφούτης, απηύθυναν προς τους νέους της ΕΡΕ σχετικήν προκήρυξιν.

ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΒΑΓΔΑΤΗΣ: Βαγδάτη, 9.- Ο πρόεδρος του Ιράκ κ. Αμντέλ Ραχμάν Αρεφ θα εγκαινιάση σήμερον το νέον μουσείον της Βαγδάτης εις το οποίον εκτίθενται τα παλαιότερα κειμήλια των πολιτισμών της Μεσοποταμίας.

MARCEL REICH-RANICKI: Προσκεκλημένος του Ινστιτούτου «Γκαίτε», ευρίσκεται εις Αθήνας και θα παραμείνη επί μίαν εβδομάδα, ο διακεκριμένος Γερμανοπολωνός λογοτεχνικός κριτικός της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδος «Ο Χρόνος» κ. Μαρσέλ Ράιχ-Ρανίτσκι, ο οποίος θα δώση μεθαύριον [11 Νοεμβρίου 1966] διάλεξιν εις την αίθουσαν του Ινστιτούτου […] με θέμα «Η γερμανική λογοτεχνία μετά το 1945» εις την γερμανικήν. Εξ άλλου, κατά την ενταύθα παραμονήν του θα συναντηθή με Ελληνας λογοτέχνας και κριτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή