49 χρόνια πρίν στην «Κ» 15.ΧΙ.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 15.ΧΙ.1966

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ: Η υπόθεσις των 28 αξιωματικών των κατηγορουμένων διά τον ΑΣΠΙΔΑ, η οποία διήνυσε δεκαοκτώ μήνας εις το στάδιον των ανακρίσεων, ήχθη από χθες ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών [πρόεδρος ο αρεοπαγίτης Θ. Καμπέρης]. Αλλεπάλληλοι ενστάσεις και αιτήσεις εξαιρέσεων εκ μέρους της υπερασπίσεως εκάλυψαν ολόκληρον την εκ τεσσάρων ωρών πρωινήν συνεδρίασιν, ενώ δύο επεισόδια τα οποία εσημειώθησαν έν περί την μεσημβρίαν και το έτερον κατά το τέλος της νυκτερινής συνεδριάσεως απετέλεσαν προοίμιον της εντάσεως υπό την οποίαν ασφαλώς θα συνεχισθή η διαδικασία.

ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Βασιλεύς επέστρεψεν χθες εκ Λουξεμβούργου και αναμένεται να δεχθή σήμερον ή αύριον εις συνεργασίαν τον πρωθυπουργόν κ. Στέφανον Στεφανόπουλον, ο οποίος θα τον ενημερώση επί της εξελίξεως του πολιτικού θέματος, μετά την εκλογήν του κ. Δημητρίου Παπασπύρου ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κατά την δευτέραν ψηφοφορίαν. Ο κ. Πρωθυπουργός εδήλωσε χθες ότι η Κυβέρνησις θα συνεχίση το έργον της και επανέλαβε προς την Αντιπολίτευσιν την πρόκλησιν διά την υποβολήν προτάσεως δυσπιστίας. Η Ενωσις Κέντρου, όμως, […] δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθή την πρόκλησιν. […] Ωρισμένοι πολιτικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός των Προοδευτικών κ. Σπ. Μαρκεζίνης, δεν απέκλειον χθες ότι μετά την ανάδειξιν του προέδρου της Βουλής, η Κυβέρνησις ημπορεί να προσβλέπη εις ένα δίμηνον πολιτικής ηρεμίας. Οι παράγοντες αυτοί δεν ηρνούντο, πάντως, ότι […] η κρίσις εις τας τάξεις της συμπολιτεύσεως εξησθένισε την Κυβέρνησιν και ηύξησε τα στοιχεία ρευστότητος της πολιτικής καταστάσεως.

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΦΕΥΓΩ». ΟΙ ΑΛΛΟΙ: «ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ»: Ο κ. πρωθυπουργός δεν απέκρυπτε κατά το τελευταίον 48ωρον από τους στενούς συνεργάτας του την στενοχωρίαν του διά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών εις την Βουλήν και την απειθαρχίαν αριθμού βουλευτών της συμπολιτεύσεως. Υπό τας συνθήκας αυτάς, παρετήρει, η Κυβέρνησις δεν ημπορεί να αντιμετωπίση τα κρίσιμα προβλήματα τα οποία προβάλλουν. Βασικοί κυβερνητικοί παράγοντες απήντησαν εις τον κ. Στεφανόπουλον ότι, παρά ταύτα, έχει υποχρέωσιν να ολοκληρώση την αποστολήν την οποίαν ανέλαβε.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΙΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ: Κωνσταντινούπολις, 14.– Εις την πρώτην σελίδα της εφημερίδος «Τζουμχουριέτ» δημοσιεύεται σήμερον η φωτογραφία του αποβιώσαντος αρχιμηχανικού λινοτυπικών μηχανών Ιωάννου Σπανοπούλου, ο οποίος επί μίαν τεσσαρακονταετίαν διηύθυνε τας μηχανικάς εγκαταστάσεις της ανωτέρω εφημερίδος. Ο μεταστάς υπήρξεν ο διδάσκαλος των μηχανικών των κυριωτέρων εφημερίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή