49 χρόνια πρίν… 26-ΧI-1966

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Βηρυτός. 25.– Η Ιορδανία ευρίσκεται εν πλήρει κρίσει. Διά 12ην φοράν από της αναρρήσεώς του εις τον θρόνον, το 1952, ο βασιλεύς Χουσεΐν (φωτογραφία) αντιμετωπίζει απόπειραν ανατροπής του καθεστώτος του. Εναντίον του επιτίθενται σήμερον, ακόμη και εις το εσωτερικόν της χώρας του, Παλαιστίνιοι εξτρεμισταί, διαβιούντες επί της δυτικής όχθης του ποταμού Ιορδάνου, υποστηριζόμενοι απροκαλύπτως υπό των Κυβερνήσεων της Αιγύπτου και της Συρίας. Ούτοι ζητούν την παραίτησιν του βασιλέως Χουσεΐν, τον οποίον χαρακτηρίζουν ως «προδότην της αραβικής υποθέσεως» και ζητούν όπως, αντί του καθεστώτος του βασιλέως Χουσεΐν εγκαθιδρυθή μία «Αραβική Παλαιστινιακή Δημοκρατία», ο πρόεδρος της οποίας έχει ήδη επιλεγή. Πρόκειται περί του αρχηγού της Οργανώσεως διά την Απελευθέρωσιν της Παλαιστίνης κ. Αχμέτ ελ Σουκέιρι.

«ΧΑΡΙΣΜΑ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βόννη, 25.– Η Τρίτη φάσις των αγγλογερμανοαμερικανικών συνομιλιών, που θα αρχίση την Δευτέραν ενταύθα, θα έχη ως κύριον θέμα το ζήτημα των αποζημιώσεων εις ξένον συνάλλαγμα. Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι ετροποποίησαν σημαντικώς την στάσιν των εν προκειμένω. Η Ουάσιγκτων έλαβεν υπ’ όψιν της ότι η Κυβέρνησις της Δυτικής Γερμανίας δεν είναι εις θέσιν να ανταποκριθή εις τας οικονομικάς αξιώσεις των συμμάχων της, ιδία λόγω του ελλείμματος που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός.

ΜΑΟ, ΜΑΟ!: Πεκίνον, 25.– Ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κ. Μάο Τσε Τουγκ έχων παρά το πλευρόν του τον κ. Λίν Πιάο, υπουργόν Αμύνης, παρέστη σήμερον εις την 8ην κατά σειράν συγκέντρωσιν των ερυθροφρουρών, από της 18ης Αυγούστου, ότε εγένετο η πρώτη συγκέντρωσις, εις την Ερυθράν Πλατείαν του Πεκίνου. Περίπου 1.000.000 ερυθροφρουροί και 50.000 στρατιώται διήλθον διά της πλατείας.

ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διωρίσθη χθες υπό του Υπουργικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος κ. Μ. Στασινόπουλος, προς πλήρωσιν της κενωθείσης εκ της αποχωρήσεως του κ. Μητρέλια θέσεως.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Εις το θέατρον «Μαγιακόφσκυ» της Μόσχας εδόθη προχθές η τελευταία παράστασις της τραγωδίας «Μήδεια» του Ευριπίδου, με την Ελληνίδα ηθοποιόν κ. Ασπασίαν Παπαθανασίου εις τον ομώνυμον ρόλον και με κατάμεστον την αίθουσαν. Η κ. Παπαθανασίου κατεχειροκροτήθη υπό του κοινού και ανεκλήθη επανειλημμένως επί σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή