49 χρόνια πρίν στην «Κ» 20.XII.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 20.XII.1966

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Παρά την επιφανειακήν στασιμότητα, λόγω της διακοπής των εργασιών της Βουλής, ατμόσφαιρα ανησυχίας επικρατεί διά τας πολιτικάς εξελίξεις. Την άποψιν ότι είναι δυσχερής η διατήρησις εις την αρχήν της παρούσης Κυβερνήσεως μετά τας εορτάς ενισχύουν αι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Παναγιώτη Κανελλοπούλου προς Ρώσους δημοσιογράφους, καθώς και η διατυπωθείσα πρόβλεψις, του εκ των επιτελών της ΕΡΕ κ. Σπύρου Θεοτόκη, εις Θεσσαλονίκην, ότι εισερχόμεθα εις παραμονάς κρισίμων πολιτικών εξελίξεων. Κύριος μοχλός της δημιουργίας κυβερνητικής κρίσεως, παρετηρείτο, την φοράν αυτήν θα είναι η ΕΡΕ. Και τούτο, διότι πέραν της αισιοδοξίας, η οποία επικρατεί εις τας τάξεις της διά τα υπέρ αυτής αποτελέσματα των προσεχών εκλογών, η ΕΡΕ αισθάνεται έντονον δυσφορίαν διά την παράλειψιν τηρήσεως των υπεσχημένων εκ μέρους της Κυβερνήσεως [Στεφάνου Στεφανοπούλου]. Εν τούτοις προσετίθετο, προσχεδιασμένη λύσις δεν υπάρχει. Και συνεπώς, τα δημοσιεύματα του φιλικού προς την Ενωσιν Κέντρου Τύπου στερούνται βάσεως. [Σημ. «Φ»: Βεβαίως και υπήρχε προσχεδιασμένη λύση· ο Κανελλόπουλος, ο Δημήτριος Μπίτσιος, αλλά και ο Κωνσταντίνος, έχουν αναφερθεί στη συμφωνία Κωνσταντίνου, Γ. Παπανδρέου και Κανελλόπουλου, η οποία υπεγράφη κεχωρισμένως με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 1966, ενώ ο τελευταίος έχει αποκαλύψει ότι το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 1966 είχε σπεύσει στην «Καθημερινή» και ενημέρωσε την Ελένη Βλάχου, ότι θα ανατρέψει τον Στεφανόπουλο. Αλλά και ο Παναγιώτης Πιπινέλης έγραψε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 23 Δεκεμβρίου 1966 ότι «εξεμαιεύθη εις το άμεσον περιβάλλον της κας Βλάχου η νέα λύσις».]

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι καινούργιο. Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο «Φορτηγό» του. 12 τραγούδια του Σαββόπουλου από τον Σαββόπουλο. Ζητήστε τον νέο κατάλογο Lyra. Κριεζώτου 11.- Τηλέφ. 616.716.

Ο ΜΕΝΟΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Ο συνθέτης Τζιαν Κάρλο Μενόττι έκανε το σκηνοθετικόν του «ντεμπούτο» εις το Ρέτζιο της Αιμιλίας της Ιταλίας, με το έργον του Ανούιγ «Μήδεια», με πρωταγωνίστριαν την Αννα Μανιάνι.

«ΡΟΜΑΝΤΖΟ», 320.000 ΤΕΥΧΗ: Το «Ρομάντζο» μπαίνει σε 320.000 σπίτια, από την πολυκατοικίαν ώς την τελευταίαν καλύβα και φέρνει την ψυχαγωγία και τη μάθησι σε 2.000.000 αναγνώστες. 124 σελίδες. Τιμή δρχ. 4.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ»: Την νύκτα του Σαββάτου, εξερράγη πυρκαϊά εις την αποθήκην του παρά την πλατείαν Κολωνακίου καφενείου «Βυζάντιον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή