49 χρόνια πρίν… 24-ΧΙΙ-1966

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣ ΡΗΞΙΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ «ΓΕΡΟ»: Ουσιαστική και οξεία εμφανίζεται η διαφωνία μεταξύ του αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του υιού του Ανδρέα επί του θέματος της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης εις την Κυβέρνησιν Παρασκευοπούλου. Και η διαφωνία αυτή είναι δυνατόν να προσλάβη την μορφήν ανοικτής ρήξεως μεταξύ πατρός και υιού, με ανυπολογίστους συνεπείας διά την ενότητα της Ε.Κ.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΙΠΙΝΕΛΗ: Συνήλθε χθες η κοινοβουλευτική ομάς της ΕΡΕ διά να συζητήση επί της ανατροπής της Κυβερνήσεως Στεφανοπούλου και τον σχηματισμόν της μεταβατικής υπό τον κ. Ιωάννην Παρασκευόπουλον. […] Μετά την εισήγησιν του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Παναγιώτη Κανελλοπούλου, τον λόγον έλαβεν ο κ. Παναγιώτης Πιπινέλης, ο οποίος διεφώνησε προς την δοθείσαν λύσιν, αλλ’ εδήλωσε τελικώς ότι θα ψηφίση την Κυβέρνησιν, διότι ευρίσκεται προ τετελεσμένου γεγονότος. […] Η κοινοβουλευτική ομάς απεδέχθη ομοφώνως την εισήγησιν του κ. Κανελλοπούλου όπως δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης εις την Κυβέρνησιν Παρασκευοπούλου.

«ΟΧΙ» ΑΠΟ «ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ»: Κατά την σύσκεψιν του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κέντρου υπό τον κ. Στέφανον Στεφανόπουλον απεφασίσθη η καταψήφισις της Κυβερνήσεως.

ΟΥΕΣΤΜΟΡΛΑΝΤ: Σαϊγκόν, 23.- Ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ουίλλιαμ Ουεστμόρλαντ εδήλωσεν ότι δεν βλέπει «στρατιωτικά πλεονεκτήματα» εις μίαν επέκτασιν των τριών περιόδων ανακωχής [που είχε επιτευχθεί λόγω των εορτών]. Κατά το ερχόμενον έτος, είπεν ο στρατηγός, βλέπω συνέχισιν του παρελθόντος. Βλέπω σφοδρόν αγώνα κατά των κυρίων μονάδων των Βιετκόγκ και του βορειοβιετναμικού στρατού. […] Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Βορείου Βιετνάμ κ. Χο Τσι Μινχ –συμφώνως προς το ραδιόφωνον του Ανόι– απέστειλε σήμερον μήνυμα προς τον αμερικανικόν λαόν ευχόμενος εις αυτόν «ειρήνην και ευτυχίαν».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ: Με φιλολογικήν επιμέλειαν του κ. Γ. Π. Σαββίδη, εκυκλοφόρησεν [από τον «Ικαρον»] ο τρίτος τόμος των Απάντων Σικελιανού, που περιλαμβάνει τον «Πρόλογο στη Ζωή», δηλαδή τας πέντε συνειδήσεις («Η Συνείδηση της Γης μου», «Η Συνείδηση της Φυλής μου», «Η Συνείδηση της Γυναίκας», «Η Συνείδηση της Πίστης», «Η Συνείδηση της Προσωπικής Δημιουργίας»).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Η Βασίλισσα – Μήτηρ Φρειδερίκη και η πριγκίπισσα Ειρήνη επέστρεψαν χθες αεροπορικώς εις Αθήνας, μετά μακράν επίσκεψίν των εις την Ινδίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή