Κάτι φαίνεται να αλλάζει

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθαύριο θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από ένα σίριαλ μηνών και με ένα φιάσκο πρώτου μεγέθους κατά την απόπειρα να πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικασία. Εκείνη η αδικαιολόγητη διαδικαστική αποτυχία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να επισκιάζει το όποιο αποτέλεσμα της αναμέτρησης, όποτε και όταν αυτή πραγματοποιούνταν. «Εδώ δεν μπορούν να οργανώσουν τόσους μήνες μια απλή εκλογή προέδρου στο κόμμα τους, πώς θα κυβερνήσουν τη χώρα;» ήταν σε παραλλαγές η αντίδραση πολλών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ηταν πράγματι μια δύσκολη στιγμή. Οταν τόσο καιρό έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο Τσίπρας δεν έχει αντίπαλο και με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός καταπίνει αμάσητο το μνημόνιο της «πρώτης φοράς Αριστερά» μόνο και μόνο επειδή αυτός που περνάει τα μέτρα είναι (ή υποτίθεται ότι είναι) της Αριστεράς (καταπίνοντας, με αυτό τον τρόπο, αμάσητο και το γεγονός ότι στην εξουσία η ριζοσπαστική Αριστερά δεν είναι μόνη της αλλά με τη στήριξη της λαϊκιστικής ακροδεξιάς), κατέστη σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μόνος του παίζει μπάλα στο γήπεδο». Και ότι αυτό θα ισχύει για κάμποσο. Ζοφερή προοπτική…

Η αίσθηση αυτή άλλαξε δραστικά, όταν επιτέλους πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των κομματικών εκλογών στη Ν.Δ. και έγινε η έκπληξη: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το φαινομενικό αουτσάιντερ, επέδειξε μια απρόσμενη, για τους περισσότερους, δυναμική, τέτοια που ακόμα κι αν δεν εκλεγεί μεθαύριο, έχει ήδη περάσει σε μιαν άλλη σφαίρα πολιτικής υπόστασης από εκείνη στην οποία τον είχαμε συνηθίσει.

Εκεί λοιπόν που οι περισσότεροι ποντάριζαν στον κ. Τζιτζικώστα ή και στον κ. Γεωργιάδη για τη δεύτερη θέση, βρέθηκε με σχετική άνεση σε αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Που σημαίνει ότι πολύς κόσμος έχει ανάγκη το νέο, το διαφορετικό. Το κυριότερο; Η γραμμή που χάραξε στη συνέχεια, με τις δημόσιες και τηλεοπτικές εμφανίσεις του, επιβεβαίωσαν την προσωπική του δυναμική που είχε ήδη εκφραστεί σε ψήφους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Wall Street Journal τόνισε εμφατικά την ιστορική σημασία ενδεχόμενης εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ.

Σύντομα θα ξέρουμε τι θα συμβεί. Ηδη, όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει στο κουρασμένο, κατά τα άλλα, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή