49 χρόνια πρίν… 28-Ι-1967

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OUTER SPACE TREATY: Ουασιγκτών, 27.- Εις την Ουασιγκτώνα, το Λονδίνον και την Μόσχαν υπεγράφη χθες ταυτοχρόνως η συμφωνία περί ειρηνικής χρησιμοποιήσεως του Διαστήματος και απαγορεύσεως της εγκαταστάσεως στρατιωτικών βάσεων επί της Σελήνης και άλλων πλανητών. [Η φωτογραφία είναι από την τελετή στην Ουασιγκτώνα. Διακρίνονται, από αριστερά, ο Σοβιετικός πρεσβευτής Ανατόλυ Ντομπρύνιν, ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Πάτρικ Ντην, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ντην Ρασκ και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Mπ. Τζόνσον. Πηγή: LBJ Presidential Library.] Εις την αντίστοιχον εν Μόσχα τελετήν παρέστη ο πρωθυπουργός Αλεξέι Κοσύγκιν.

«ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»: Βόννη, 27.- Η εξωτερική πολιτική της νέας Κυβερνήσεως της Δυτικής Γερμανίας καθωρίσθη εκ νέου υπό του καγκελλαρίου Γκέοργκ Κίζινγκερ, ολίγον προ της λήξεως του οικονομικού συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. […] Ο κ. Κίζινγκερ ετόνισεν ότι ο πρόεδρος Ντε Γκωλλ διάκειται ευμενώς προς την Ευρωπαϊκήν Οικονομικήν Κοινότητα [ΕΟΚ], εν τούτοις, πρόσκειται εις την ιδέαν μιας ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Το να αναμένη τις, όμως, ότι η οικονομική ενοποίησις της Ευρώπης θα εξελιχθή εις πολιτικήν ενοποίησιν θα ισοδυνάμει με αυτοκτονίαν.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΙΣ ΕΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λονδίνον, 27.- Το σχέδιον νόμου διά την εθνικοποίησιν του χάλυβος ενεκρίθη χθες υπό της Βουλής των Κοινοτήτων […]. Κατόπιν αρκετά ζωηράς συζητήσεως οι βουλευταί διά ψήφων 306 υπέρ και 220 κατά ενέκρινον το νομοσχέδιον που προβλέπει την εθνικοποίησιν 14 μεγάλων βρετανικών χαλυβουργείων τα οποία παράγουν τα 90% του χάλυβος της χώρας.

ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ: Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η Βασίλισσα Αννα-Μαρία και η Βασίλισσα-Μήτηρ Φρειδερίκη παρηκολούθησαν χθες το βράδυ εις το θέατρον «Κοτοπούλη» την συναυλίαν της «Νέας Χορωδίας Κλασσικής Μουσικής», με συμμετοχήν του διασήμου Ελληνος βαρυτόνου Κώστα Πασχάλη και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Λεωνίδα Ζώρα.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΝΕΤΑΙ η παράλληλος προς την λεωφόρον Κηφισίας εσωτερική οδός της περιοχής Φάρου – Ψυχικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή