49 χρόνια πρίν… 15/16-ΙΙΙ-1967

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΤΕ ΓΚΩΛ: Παρίσιοι, 14.- Την Κυριακήν [12 Μαρτίου 1967], με τον δεύτερον γύρον των γαλλικών εκλογών, οι ντεγκωλλικοί εκράτησαν την πλειοψηφίαν της Εθνοσυνελεύσεως, έστω και ασθενεστάτην, εξασφαλίσαντες 244 έδρας επί συνόλου 486. Ο συνασπισμός των κομμουνιστών με τα αριστερά κόμματα απέδωσε περισσότερα των όσων ανέμενον οι αντίπαλοι του στρατηγού Ντε Γκωλλ και τώρα τίθεται καθαρά το θέμα της εις προσεχές μέλλον επανόδου της αντιπολιτεύσεως εις την εξουσίαν, ασχέτως της παρουσίας του Ντε Γκωλλ εις την προεδρίαν της Γαλλικής Δημοκρατίας. [Σημ. «Φ»: Χρειάστηκαν 14 χρόνια για να επανέλθει η γαλλική Αριστερά στην εξουσία, το 1981 με την εκλογή Μιτεράν.]

Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Π. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η επί της δικαιοσύνης κοινοβουλευτική επιτροπή εγνωμοδότησε χθες [15 Μαρτίου 1967] κατά της άρσεως της ασυλίας των βουλευτών της Ενώσεως Κέντρου κ.κ. Παύλου Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Παπανδρέου, δι’ ανάμιξιν εις την συνωμοσίαν του ΑΣΠΙΔΑ. Επί της αιτήσεως των δικαστικών αρχών θα αποφανθή, τελικώς, η Βουλή, την οποίαν δεν δεσμεύει η γνώμη της επιτροπής.

ΝΙΚΗΤΑ ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ: Μόσχα, 14.- Πλήθος εκ χιλίων τουλάχιστον ατόμων επευφήμησε σήμερον τον [καθαιρεθέντα πρώην ηγέτην της Σοβιετικής Ενώσεως] κ. Νικήτα Χρουστσώφ εις μίαν από τας σπανίας δημοσίας εμφανίσεις του διά να ψηφίση εις τας κοινοβουλευτικάς εκλογάς.

Τ. Σ. ΕΛΛΙΟΤ ΣΤΟ ΚΘΒΕ: Η Κρατική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αύριον την ποιητικήν τραγωδίαν του Τ. Σ. Ελλιοτ «Φονικό στην εκκλησιά», κατά μετάφρασιν Γ. Σεφέρη και με σκηνοθεσίαν, σκηνογραφίας και ενδυμασίας Α. Σολομού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ: Θέατρον Κοτοπούλη – Rex. Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου. Πέμπτη 16 Μαρτίου, ώρα 10.15 μ.μ. Συμμετέχουν: Βίκυ Μοσχολιού, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκκοτας.

ΦΡΙΞΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Η Κινηματογραφική Λέσχη Πειραιώς θα παρουσιάση, την προσεχή Κυριακήν [19 Μαρτίου 1967], εις το «Αττικόν» της γείτονος την ταινίαν «Νεκρή πολιτεία» του κ. Φ. Ηλιάδη εις το πλαίσιον του σεμιναρίου της «Η παράδοσις του Ελληνικού Κινηματογράφου».

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Το προσεχές Φεστιβάλ του Βερολίνου θα γίνη μεταξύ 23ης Ιουνίου και 4ης Ιουλίου. Οι οργανωταί γνωστοποιούν ότι αι ταινίαι πρέπει να υποβληθούν εις την επιτροπήν ελέγχου (λογοκρισίαν) προ της ψηφοφορίας της επιτροπής, η οποία εκλέγει τας ταινίας διά το φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή