80 χρόνια πριν… 1-IV-1937

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΛ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΛΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ: Ο διάσημος αεροπόρος ταγματάρχης Καρλ Λίντμπεργκ και η σύζυγός του, προερχόμενοι εκ Ρόδου, αφίχθησαν χθες το απόγευμα, ολίγον μετά τις 4.20΄, εις το Τατόι επιβαίνοντες του αγγλικού αεροπλάνου τους τύπου «Μάιλς-Χωκ». Το ζεύγος Λίντμπεργκ κατέλυσεν εις το ξενοδοχείον «Σέσιλ» της Κηφισιάς και σήμερον την πρωίαν αναχωρεί επιστρέφον εις Αγγλίαν.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ: Παρίσιοι, 31. – Το πρακτορείον Χαβάς πληροφορείται εκ Λονδίνου ότι η αποστολή του απεσταλμένου του προέδρου Ρούσβελτ, κ. Νόρμαν Νταίηβις, εις την αγγλικήν πρωτεύουσαν, γενικώτερον αφορά τα υπό σκέψιν μεγάλα ζητήματα ως είναι το του δασμολογίου, της νομισματικής καταστάσεως και του περιορισμού των εξοπλισμών. Ειδικώτερον, ο κ. Νταίηβις πρόκειται να μορφώση γνώμην επί του προβλήματος των πρώτων υλών. Αι αποικιακαί αξιώσεις της Γερμανίας δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν εν Αγγλία […]. Πιστεύεται ότι ο απεσταλμένος του κ. Ρούσβελτ θα ζητήση να πληροφορηθή επί των προθέσεων της αγγλικής Κυβερνήσεως ίνα αντιληφθή κατά πόσον οι εν Λονδίνω έχουν ανάγκην της συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Αμερικανός απεσταλμένος […] θα εξετάση παρεμπιπτόντως και την πολιτικήν κατάστασιν, μεταδίδων εις τον κ. Ρούσβελτ το πόρισμα των μελετών του.

ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΠΟΥΣΚΙΝ, Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΠΟΙΗΤΗΣ: Μόσχα, 31. – Εκπρόσωποι των ελληνικών φιλολογικών σωματείων κατέθεσαν σήμερον στέφανον εις τον τάφον του Πούσκιν, παρουσία του πρεσβευτού της Ελλάδος κ. Παππά, του προσωπικού της πρεσβείας και πολλών Ελλήνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή