80 χρόνια πριν στην «Κ» 6.VIII.1937

80 χρόνια πριν στην «Κ» 6.VIII.1937

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΠΑ: Παρίσιοι, 5.- Αγγέλλεται εκ Βασιγκτώνος ότι ο αρχηγός του ναυτικού επιτελείου ναύαρχος Λίχυ εδήλωσεν ότι […] το προσεχές έτος θα αρχίση η ναυπήγησις δύο θωρηκτών των 35.000 τόνων. Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι δεν πρόκειται να ανταγωνισθούν τας αγγλικάς ναυπηγήσεις αλλά θα επαγρυπνούν επί της επεκτάσεως των άλλων στόλων τους οποίους θα έχουν υπ’ όψιν διά την κατάρτησιν του ναυτικού των προγράμματος. Ο κ. Λίχυ ανεκοίνωσεν ότι εν νέον αεροπλανοφόρον δεν απέδωκε ικανοποιητικά αποτελέσματα και τούτου ένεκα θα υποστή μεταρρυθμίσεις. Επίσης το αεροπλανοφόρον «Εντερπράις» προτού παραδοθή εις το ναυτικόν θα υποστή μεταβολάς τινας. [Στη φωτογραφία, π. 1938-39, το USS Enterprise το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία στις 30 Σεπτεμβρίου 1937 και απεσύρθη στις 17 Φεβρουαρίου 1947. Πηγή: U.S. Navy National Museum of Naval Aviation.]

ΚΟΥΛΑ ΠΡΑΤΣΙΚΑ: Ο υφυπουργός Τύπου και Τουρισμού κ. Νικολούδης διά χθεσινής επιστολής του ηυχαρίστησεν εκ μέρους του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως [Ιωάννου Μεταξά] την δίδα Κούλαν Πράτσικα, καθώς και το Συμβούλιον του Λυκείου των Ελληνίδων διά την συμβολήν των εις την ωραίαν εορτήν του Σταδίου [επί τη επετείω της 4ης Αυγούστου].

ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΥΠΕΡ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Κατά τας προχθεσινάς πανηγυρικάς παραστάσεις των όλα τα Αθηναϊκά θέατρα ήσαν κατάμεστα. Κατά το διάλειμμα της πρώτης πράξεως εξήλθεν εις το προσκήνιον εις εκ των πρωταγωνιστών εκάστου θεάτρου. Εκεί δε υπό την γενικήν συγκίνησιν απήγγειλεν ειδικόν ποίημα αφιερωμένον εις την 4ην Αυγούστου. Εις όλα τα θέατρα το απαγγελθέν ποίημα εχειροκροτήθη ζωηρώτατα και μ’ ενθουσιασμόν.

ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΒΑΤΑ: Η κατάργησις της γραββάτας γενικεύεται. Το άλλοτε απαραίτητον τούτο εξάρτημα της ανδρικής αμφιέσεως θεωρείται περιττόν με τον καύσωνα. Το περίεργον είναι ότι ενώ άλλοτε η εμφάνισις χωρίς γραββάταν εθεωρείτο ως κοσμική παράλειψις, σήμερον η χωρίς γραββάταν εμφάνισις είναι το άκρον άωτον της κομψότητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή