80 χρoνια πριν… 15-VIII-1937

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ, 1937: Λονδίνον, 14.- Η επαναληφθείσα από της νυκτός χθες μάχη βορείως της Σαγκάης συνεχίζεται, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος. Δύο βόμβαι έπεσαν εντός της πόλεως μεταξύ δύο ξενοδοχείων της οδού Νανκίν. Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίαι. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις ξένοι. Αντιμέτωποι των Ιαπώνων είναι αι δυνάμεις του 19ου κινεζικού σώματος, το οποίον υπερήσπισεν επιτυχώς την Σαγκάην επί εξ εβδομάδας και κατά την προ πενταετίας ιαπωνο-κινεζικήν σύρραξιν. Ο κινεζικός στρατός είναι καλώς εξωπλισμένος και έχει σύγχρονον άριστον πυροβολικόν. [Στη φωτογραφία ο δρόμος μπροστά από το Palace Hotel στις 14 Αυγούστου 1937. Πηγή: Institut d’Asie Orientale, CNRS, Γαλλία.]

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Εδημοσιεύθη χθες Β. Δ. «περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του Π. Δ. «περί των υποχρεωτικών μαθημάτων των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών». Δι’ αυτού ορίζεται ότι, εκτός των γνωστών εξεταζομένων μαθημάτων, επί των λοιπών κατά το πρόγραμμα υποχρεωτικών μαθημάτων υποβάλλονται εις γραπτήν άσκησιν οι […] φοιτηταί […] δευτέρου έτους εις […] και Μέσα και Νέα Ελληνικά […].

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ: Την 11ην πρωινήν τής χθες [14 Αυγούστου 1937] εγένοντο επισήμως τα εγκαίνια του ανεγερθέντος, δαπάναις της οικογενείας Λοβέρδου, εις το θεραπευτήριον «Σωτηρία» νέου περιπτέρου διά την δωρεάν νοσηλείαν 35 απόρων φυματικών σπουδαστών του Πανεπιστημίου Αθηνών. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή