80 χρoνια πριν… 21/22-VIII-1937

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ USS «AUGUSTA»: Λονδίνον, 20.- Ο εν Βασιγκτώνι ανταποκριτής του Πρακτορείου Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι, καθ’ α ανεκοίνωσεν αυτώ μέλος της Κυβερνήσεως μετάσχον του συγκροτηθέντος της εσπέραν υπουργικού συμβουλίου, το αμερικανικόν «Αυγούστα» εβλήθη [εις τον λιμένα της Σαγκάης] υπό οβίδος ριφθείσης υπό ιαπωνικού αντιαεροπορικού πυροβόλου. Κατ’ άλλας πληροφορίας, πρόκειται περί κινεζικής οβίδος, πρόκειται δε να γίνη διαμαρτυρία προς τας κινεζικάς αρχάς. [Λαϊκή αμερικανική λιθογραφία για το γεγονός από το βιβλίο «Horrors of War» του 1938. Πηγή: Hampton Roads Naval Museum.]

JACQUES COPEAU: Προχθές το βράδυ έφθασεν εις Αθήνας ο εκ των σκηνοθετών της «Κομεντί Φρανσαίζ» κ. Ζακ Κοπώ, μετά της ομάδος των Γάλλων διανοουμένων οι οποίοι εκτελούν τον γύρον της Ελλάδος. Οι ξένοι μας, αποβιβασθέντες εις Ιτέαν, επεσκέφθησαν τους Δελφούς, τας Μυκήνας και την Επίδαυρον, εις το θέατρον της οποίας ο κ. Κοπώ απήγγειλε αποσπάσματα από τας «Ευμενίδας».

ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κ. Μπαστιάς, Γραμμάτων· Π. Πρεβελάκης, Καλών Τεχνών· […]· Σπ.  Μαρινάτος,  Αρχαιολογίας· […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή