80 χρoνια πριν… 17-XΙ-1937

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ: Παρίσιοι, 16. – Τηλεγραφικαί και τηλεφωνικαί πληροφορίαι εκ Οστάνδης επιβεβαιούμεναι και εκ Βερολίνου μεταδίδουν το θλιβερόν άγγελμα τρομακτικού αεροπορικού δυστυχήματος, θύματα του οποίου υπήρξαν ολόκληρος σχεδόν η πριγκηπική οικογένεια της Εσσης, ήτοι ο Μέγας Δουξ Γεώργιος της Εσσης, η σύζυγος του Δουκός Μεγάλη Δούκισσα Καικιλία πριγκήπισσα της Ελλάδος και της Δανίας θυγάτηρ της ΑΒΥ του Πρίγκηπος Ανδρέου, τα δύο τέκνα των, ο εξαετής Λουδοβίκος – Ερνέστος και ο τετραετής Αλέξανδρος και Γεώργιος, η Μεγάλη Δούκισσα Μήτηρ Ελεωνόρα χήρα του Μεγάλου Δουκός Ερνέστου Λουδοβίκου αποβιώσαντος πρό τινων ημερών.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ: Σήμερον ώρα 6 μ.μ. Εις την Σχολήν «Ασκραίος» ο κ. Σπύρος Μαρινάτος θα ομιλήση με θέμα «Εισαγωγή εις τον Μινωικόν πολιτισμόν» με προβολάς φωτεινών εικόνων.

«Το 3ο ΜΑΤΙ»: Εκυκλοφόρησε το τελευταίον τεύχος της περιοδικής εκδόσεως πνευματικής καλλιεργείας και τέχνης «Το 3ο Μάτι». Το τεύχος τούτο […] πραγματεύεται με μεθοδικότητα και πρωτοτυπίαν το θέμα «Ο νόμος του αριθμού στην φύση και στην τέχνη».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – HMS «REPULSE»: Εις το γήπεδον του Παναθηναϊκού η ποδοσφαιρική ομάς του ομωνύμου συλλόγου ηγωνίσθη χθες το απόγευμα προς την ομάδα του αγγλικού πολεμικού «Ρέπουλς», την οποίαν ενίκησε διά τερμάτων 2-1 (1-1). Τα τέρματα του Παναθηναϊκού επέτυχεν ο Πιερράκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή