80 χρoνια πριν… 27/28-XI-1937

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O XITΛΕΡ ΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Εις τας αιθούσας του Ελληνο-γερμανικού Συνδέσμου έγιναν χθες την μεσημβρίαν τα εγκαίνια της εκθέσεως του γερμανικού βιβλίου. Την όλην έκθεσιν ωργάνωσεν ο Δοκτωρ Νίτσε της ενταύθα γερμανικής ακαδημίας του Μονάχου. […] Εις τους τοίχους των αιθουσών είχον αναρτηθή καλλιτεχνικώτατα αντίγραφα πινάκων εξαιρετικών Γερμανών ζωγράφων και μεταξύ αυτών και τέσσερα τοπία του Χίτλερ, τα οποία εζωγράφισε κατά την περίοδον του ευρωπαϊκού πολέμου. Πρέπει να σημειωθή δε ότι οι πίνακες του Χίτλερ παρουσιάζουν αυτόν ως έναν από τους καλούς ζωγράφους. […].

VINCENZO BIAGI, Ο ΣΟΛΩΜΙΣΤΗΣ: Ο γνωστός καθηγητής της Ιταλικής Λογοτεχνίας κ. Β. Μπιάτζι θα διδάξη εφέτος: Ελληνας συγγραφείς οι οποίοι έγραψαν και εις την ιταλικήν. Σολωμός, Κάλβος και η Σχολή  του Σολωμού –Από τον Φ. Πετράρκα έως τον Τ. Τάσσο– Στοιχεία συγχρόνου Ιταλικής Λογοτεχνίας. Την προσεχή Τρίτην 30 τρέχ. Ποιείται έναρξιν των μαθημάτων του εις την 2αν αίθουσαν της Θεολογικής Σχολής με θέμα: ο Διάλογος του Σολωμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή