80 χρoνια πριν… 9-XII-1937

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

WILHELM KEMPFF: Εις την Δην Συναυλίαν των Συνδρομητών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, η οποία θα δοθή την προσεχή Δευτέραν [13 Δεκεμβρίου 1937] ώραν 6.30 μ.μ. Εις τα «Ολύμπια» με γενικήν δοκιμήν την Κυριακήν ώραν 11 π.μ. Και υπό την διεύθυνσιν του κ. Δ. Μητροπούλου, θα λάβη μέρος ως σολίστ ο υπό του ωδείου προσκληθείς διάσημος Γερμανός καλλιτέχνης του πιάνου κ. Βίλχελμ Κεμπφ, θα εκτελέση δε το 4ον Κοντσέρτο του Μπετόβεν. Ο διάσημος βιρτουόζος θα εμφανισθή επίσης την προσεχή Τετάρτην ώραν 6.30 μ.μ. Εις ένα και μόνον ρεσιτάλ κατά το οποίον θα εκτελέση πλείστας ενδιαφερούσας συνθέσεις του Μπαχ.

«ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ»:  [Θεωρητικό όργανο της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου]. Εξεδόθη το 40όν τεύχος, μηνός Δεκεμβρίου της μηνιαίας επιθεωρήσεως «Το Νέον Κράτος», με συνεργασίαν των κ.κ. Θ. Νικολούδη, υφυπουργού Τύπου και Τουρισμού, Γ. Αγγ. Βλάχου, Β. Παπαδάκη, πρεσβευτού, Κ. Πετροπούλου, Κ. Φιλοσοφοπούλου, Π. Σωτηροπούλου, Δ. Κοκκίνου, Απ. Δασκαλάκη, Κλ. Παράσχου, Ρίτας Μπούμη – Παππά, Στεφ. Δάφνη, Παύλου Ταρωνίτη και άλλων. Εκτός της άλλης ύλης το «Νέον Κράτος» περιέχει […] ενδιαφέρουσαν μελέτην του Ρουμάνου καθηγητού Καρτοζάν περί Ερωτοκρίτου […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή