80 χρoνια πριν… 27-II-1938

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΩΡΤΣΙΛ: Λονδίνον, 26.- Το «Νταίηλυ Μαίηλ» γράφει ότι μετά την λήξιν των αγγλοϊταλικών συνομιλιών θα γίνουν σημαντικώτεραι μεταβολαί εν τη κυβερνήσει [Τσάμπερλαιν]. Η εφημερίς δημοσιεύει φήμας καθ’ άς ο κ. Τσώρτσιλ θα παρακληθή να αναλάβη το υπουργείον της Αεροπορίας, αλλ’ εκφράζει αμφιβολίας ως προς την αποδοχήν της παρακλήσεως.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Βερολίνον, 26.- Ο εν Λονδίνω ανταποκριτής του [γερμανικού πρακτορείου] Τρανζότσεαν τηλεγραφεί ότι ο αγγλικός ναυτικός προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους ανερχόμενος εις 105 εκατομμύρια στερλίνας είναι ο μεγαλύτερος από του 1919 οπότε διετέθησαν διά το ναυτικόν 154 εκατομμύρια. Διά πρώτην φοράν αι διά το ναυτικόν πιστώσεις θα περιέχουν ιδιαίτερα κονδύλια διά την ναυτικήν αεροπορίαν. Κατά τον ναυτικόν συνεργάτην του «Ημερησίου Τηλεγράφου», το νέον αγγλικόν ναυπηγικόν πρόγραμμα θα περιλαμβάνη κυρίως θωρηκτά και καταδρομικά. Τα νέα θωρηκτά θα είναι μεγαλύτερα των 35.000 τόννων. Είναι πιθανόν το αγγλικόν πρόγραμμα να ανασταλή επί τινα χρόνον και πιθανώς να αναθεωρηθή.

ΓΚΟΛΦΗΣ ΠΕΡΙ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΥΠΑΛΔΟΥ: Αύριον εις τον «Ασκραίον» θα ομιλήση ο κ. Ρήγας Γκόλφης με θέμα «Επτανησιακή Σχολή. Ο λυρισμός του Ιουλίου Τυπάλδου».

ΜΕΛΗ ΕΣΗΕΑ: Ο Υφυπουργός Τύπου κ. Νικολούδης απεφάσισεν την εγγραφήν ως τακτικών μελών εις την Ενωσιν Συντακτών Αθηναϊκών Εφημερίδων των κ.κ. Ιωάννου Δαμβέργη, Δημητρίου Καμπούρογλου, Στάθη Καραβία, Γρηγορίου Ξενοπούλου και Γεωργίου Σκαλιέρη.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΝΑ: Από 1ης Μαρτίου θα παραλαμβάνωνται απλά τηλεγραφήματα ως και δημοσιογραφικά διά το εσωτερικόν και το εξωτερικόν των επιβατών της ταχείας αμαξοστοιχίας Σεμπλόν – Οριάν. Θα παραδίδωνται μέσω των οργάνων της αμαξοστοιχίας εις τον επί της αμαξοστοιχίας υπάλληλον Τ.Τ.Τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή