80 χρόνια πριν στην «Κ» 27.V.1938

80 χρόνια πριν στην «Κ» 27.V.1938

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑRGHERITA SARFATTI: Η διάλεξις της κ. Μαργαρίτας Σαρφάττι, η τελευταία της εφετεινής περιόδου του Ιταλικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών, θα γίνη το απόγευμα της 1ης Ιουνίου. Πρόκειται περί γεγονότος μεγίστης σημασίας, λόγω της εξαιρετικής προσωπικότητος της κυρίας Σαρφάττι, μυθιστοριογράφου και ποιητρίας, μελετητρίας των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων πάσης εποχής. [ΣΗΜ. «Φ»: Η Σαρφάττι εκτιμάται ότι υπήρξε η Εβραία ερωμένη του Μουσσολίνι.]

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ «ΟΔΥΣΕΙΑ»: (Με επιλογή του ιδίου ορθογραφείται με ένα σίγμα.) Ο κ. Νίκος Καζαντζάκης, ο γνωστός λόγιος και συνεργάτης της «Καθημερινής» […] απεφάσισε την έκδοσιν του μεγάλου ποιητικού του έπους το οποίον τιτλοφορεί «Οδύσεια». Το έπος, αποτελούμενον από 33.333 στίχους εις δεκαπεντασύλλαβον, θα εκδοθή εις σχήμα 4ον. Το τύπωμα θα διαρκέση ένα περίπου έτος.

ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Α΄ (Απόδοση: Μπρετόν – Εμπειρίκου, Ο. Κανέλλη – Κρεβέλ, Δ. Καραπάνου – Ελύτη – Ελυάρ, Υγκνέ – Ρητορίδη, Καλαμάρη, Περέ, Πράσινου – Καλαμάρη, Ρητορίδη – Ροζέ, Τζαρά – Εγγονοπούλου). Σελ. 64. Εκδόσεις Γκοβόστη.

ΛΙΝΟΣ ΚΑΡΖΗΣ: Σήμερον το απόγευμα δίδεται εις το θέατρον «Ηρώδου του Αττικού» η παράστασις των «Φοινισσών» του Ευριπίδου. Το ενδιαφέρον του διανοουμένου και του θεατροφίλου κόσμου μας έχει εκδηλωθεί αμέριστον διά την προσπάθειαν αυτήν του κ. Λίνου Καρζή και τα περισσότερα σχεδόν των 200δράχμων εισιτηρίων έχουν εξαντληθή από ημερών.

ΚΟΣΜΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ:  (Τα νέα βιβλία.) «Eroika». Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Γκοβόστη. Αθήνα 1938.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΛΩΡΟΣ:  (Τα νέα βιβλία.) «Αμάραντα» κι’ άλλα διηγήματα. Αθήνα 1938. Εκδόσεις «Πυρσός».

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ: Το γνωστό τραγουδάκι «Τριαντάφυλλα κι’ αγάπη» του κ. Λούκη Δέλφη απετυπώθη εις δίσκους «Κολούμπια», εις τους οποίους τραγουδεί η γνωστή ντιζέζ Σοφία Βέμπο. Επίσης εξεδόθη εις μουσικόν τεμάχιον διά πιάνο και τραγούδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή