Τσίπρας: Κυβερνητικές παλινωδίες οδήγησαν στο νέο lockdown

Τσίπρας: Κυβερνητικές παλινωδίες οδήγησαν στο νέο lockdown

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακύρωση της σημερινής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην Κουμουνδούρου και οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίσει την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας σε προσωπική κόντρα του ίδιου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός φυγομαχεί στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβερνητικής θητείας του. «Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά τον μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου μετά τις ανακοινώσεις για το δεύτερο γενικό lockdown είναι συνεχείς. Κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως δεν προχώρησε σε καμία αναγνώριση των λαθών του, απλώς απέδωσε το νέο πανεθνικό απαγορευτικό στο ότι ο ιός έγινε πιο μεταδοτικός. «Μια μικρή δόση αυτοκριτικής θα ήταν το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς.

Για την αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται στα όριά του. Για το ένα εκατ. πολίτες που στοιβάζονται σαν σαρδέλες κάθε μέρα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων ήδη από τον Αύγουστο. Για την αναγκαία συνταγογράφηση των τεστ για τους πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Το οικονομικό πακέτο ενίσχυσης του Μαξίμου θα μπει στο μικροσκόπιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Εφη Αχτσιόγλου να δηλώνει: «Για ακόμη μια φορά ακούσαμε την κυβέρνηση να ανακοινώνει επιστρεπτέα προκαταβολή αντί για απευθείας επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και εξαναγκάζονται σε κλείσιμο. Για ακόμη μια φορά ακούσαμε για επιδότηση της ανεργίας αντί για διαφύλαξη θέσεων, σχέσεων εργασίας και πλήρη κάλυψη των μισθών των εργαζομένων».

Τη στιγμή, πάντως, που ο Ανδρέας Ξανθός έχει αναδειχθεί αυτή την περίοδο στον πιο στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, η δεύτερη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Σωτήρη Τσιόδρα, μέσα σε 24 ώρες, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στην Κουμουνδούρου.

Από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Χανίων ανέφερε: «Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές, κύριε Σωτήρη μου, ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλάνε λιγότερο. Γιατί δεν μπορώ να βλέπω την επιστήμη την Ιατρική να μπαίνει στην υπηρεσία της αισχρής πολιτικής». «Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια κυβερνητική αποτυχία», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση ανατρέπει η ίδια τους αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς της, βγαίνει ο πρωθυπουργός να το καλύψει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες». Κριτική στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε πως «η κυβέρνηση, αντί να πάρει αυτά τα μέτρα, εγκλημάτησε απέναντι στον λαό μας. Ολο αυτό το διάστημα πορεύτηκε αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή