Διορθωτική δήλωση από Π. Πολάκη μετά το Πειθαρχικό

Διορθωτική δήλωση από Π. Πολάκη μετά το Πειθαρχικό

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το κατά πόσον ο Π. Πολάκης είναι πλέον με «κομμένα τα φτερά» μετά την απολογία του στο Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν επιφυλάξεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν αφήνει εύκολα το πληκτρολόγιο του κινητού του και αδυνατεί να συγκρατήσει τον αψύ χαρακτήρα του. Απλώς τα πράγματα αυτή τη φορά είναι αρκετά διαφορετικά. Το «άδειασμα» του Αλ. Τσίπρα ολοκληρώθηκε τόσο με την παραπομπή του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και με την κίνηση να οδηγηθεί σε μια διορθωτική δήλωση, σε σχέση με το τσιμπούσι που ανέβασε στο Facebook.  Ο κ. Πολάκης, υποχωρώντας, τόνισε στη συνάντηση με την Ολγα Γεροβασίλη και τον Δ. Τζανακόπουλο ότι «σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή, ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορωνοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης».

Η παραπομπή του Π. Πολάκη στο «σκαμνί» αποτελεί για πολλά στελέχη μια σαφή πολιτική αποδοκιμασία της αντίληψης και του τρόπου που έχει επιλέξει να εκφράζει τις διαφωνίες του με την κυβέρνηση. Και, όπως φαίνεται, ήταν μονόδρομος, αφού υπήρξαν πολλά παράπονα και «καμπανάκια» στην Κουμουνδούρου ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να βγει τουλάχιστον μια «κίτρινη κάρτα». Οι δύο πρώην κυβερνητικοί εκπρόσωποι, στους οποίους έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, του ανέφεραν πως «απαιτείται από το κόμμα και όλα τα στελέχη του αποφασιστικότητα, συνοχή, υπευθυνότητα και αφοσίωση στην προστασία της κοινωνίας».

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Π. Πολάκη και στη συνεδρίαση του πρωινού καφέ. Κανείς από τους Ν. Βούτση, Δ. Τζανακόπουλο, Ν. Ηλιόπουλο, Π. Σκουρλέτη, Ολ. Γεροβασίλη, Γ. Ραγκούση, Θ. Θεοχαρόπουλο, Δ. Βίτσα, Αλ. Χαρίτση, Εφ. Αχτσιόγλου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Ν. Μπίστη δεν τον υπερασπίστηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Οι πιο επιεικείς υποστήριξαν πως έκανε λάθος και πρέπει να το παραδεχθεί και οι πιο σκληροί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τόνισαν ότι η ανάρτηση της φωτογραφίας που αψηφά τα περιοριστικά μέτρα «δεν είναι απλή αστοχία, αλλά μόνιμη άποψη που πρέπει να περιθωριοποιηθεί». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως σχεδόν όλοι όσοι τοποθετήθηκαν ζήτησαν να υπάρξει μια διορθωτική δήλωση, όπως και έγινε. Είναι σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ πήραν τα μέτρα τους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς μια ανάλογη ενέργεια από τον Π. Πολάκη θα είναι από εδώ και στο εξής δύσκολα διαχειρίσιμη και αυτό ζητήθηκε να του μεταφερθεί. «Ολα πρύμα», έγραψε ο ίδιος στο Facebook, σε άλλο τόνο πλέον και θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στον πρωινό καφέ έγινε γνωστή στο κόμμα και η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη (Open), στην οποία ανέφερε πως «πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος». Ολόκληρη την αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης θα χρησιμοποιήσει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή. Τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως «η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας».

ΣΥΡΙΖA: Ενημέρωση για την έκθεση

Ενημέρωση για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου «εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει αδυναμία να προσκομίσει σχετικό κατάλογο, υιοθετώντας τουρκικές θέσεις για την κυριαρχία ελληνικών νησιών, η έκθεση αυτή αποτελεί παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σοβαρότατο πλήγμα για τη χώρα». Η έκθεση αναφέρει πως τα χωρικά ύδατα συμπίπτουν με τον εναέριο χώρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «εάν, λίγες βδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι πλέον αυτές, η Ν.Δ. κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ακυρώσει σημαντικά βήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή