Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για το «Σωτηρία»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για το «Σωτηρία»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπλοκή του Π. Πολάκη στη νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για τις μονάδες εντατικής θεραπείας μόνο ανέφελη δεν ήταν για την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού για άλλη μια φορά κινδύνευσαν στην Κουμουνδούρου να βγουν ηττημένοι επικοινωνιακά. Ο τέως αναπλ. υπουργός Υγείας συνέχισε την κόντρα που είχε ξεκινήσει με τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, για τις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες μονάδες και ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κρατώντας όμως την προστατευτική μάσκα στο χέρι του. Ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «οι υπομονάδες 3 και 4 με 25 κρεβάτια δεν λειτουργούν, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς δεν έχουν προσωπικό. Και βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που λειτουργεί τις δύο υπομονάδες, είναι μετακινημένο προσωπικό είτε μέσα από το “Σωτηρία” είτε από άλλα νοσοκομεία». Απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε με ανακοίνωσή του το υπ. Υγείας: «Ο κ. Πολάκης είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον διοικητή του νοσοκομείου. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε βάλει ψηλά στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα και γι’ αυτόν τον λόγο το «Σωτηρία» επισκέφθηκαν χθες η Ολγα Γεροβασίλη και ο Δ. Τζανακόπουλος. Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε αναιτιολόγητα να τους δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα των 50 κλινών: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχθούν ασθενείς, τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη». Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη, δεν μπορεί να εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας».

Μόλις τρεις ημέρες πάντως μετά την «κίτρινη κάρτα» που έβγαλε η επιτροπή δεοντολογίας στον Π. Πολάκη, το ότι επέλεξε να στείλει το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χωρίς να φοράει μάσκα κάνει σαφές πως ο Κρητικός πολιτικός δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που επιθυμεί το κόμμα. Παρ’ όλα αυτά στην Κουμουνδούρου το θέμα πέρασε στα ψιλά και φαίνεται να βοήθησε η παρουσία των Τζανακόπουλου, Γεροβασίλη στο νοσοκομείο που έδωσαν μια πιο επίσημη χροιά στην κόντρα με την κυβέρνηση. Και ο Ν. Ηλιόπουλος («Παραπολιτικά FM») δεν αξιολόγησε ως σημαντικό το περιστατικό, σημειώνοντας πως «ο κ. Πολάκης πήγε στο “Σωτηρία” έχοντας κανονικά τη μάσκα. Την έβγαλε για τα 30 δευτερόλεπτα της δήλωσης. Νομίζω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα». Τη στάση του Π. Πολάκη τις τελευταίες ημέρες κλήθηκε να σχολιάσει ο Ανδρ. Ξανθός (ΣΚΑΪ 100,3). Χωρίς να τον κατονομάζει τόνισε πως «πρέπει και αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε αυτή την περίοδο να τα μετράμε δυο και τρεις φορές όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, έτσι ώστε να συμβάλουμε στο αναγκαίο κλίμα κοινωνικής συναίνεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή