Τροπολογία για την ΕΡΤ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για την ΕΡΤ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημασία που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της επικοινωνίας φαίνεται από το γεγονός πως στον χθεσινό πρωινό καφέ κεντρικό θέμα της ατζέντας ήταν η ΕΡΤ με αφορμή και το σημερινό νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Από βασικό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει πως το ενδεχόμενο να σταματήσουν να εμφανίζονται τα στελέχη του κόμματος στη δημόσια τηλεόραση παραμένει μόνο ως «όπλο» στο τραπέζι. Καμία εισήγηση για να προχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια τέτοια κίνηση δεν έγινε χθες, ενώ όσοι τοποθετήθηκαν σε σχέση με διαρροές που υπήρξαν για «εμπάργκο», σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τάχθηκαν κατά μιας τέτοιας πιθανότητας. Στην Κουμουνδούρου έχουν αξιολογήσει ότι οι προηγούμενες ανάλογες πρωτοβουλίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και συνεπώς έχουν αποφασίσει να αναδείξουν το θέμα διά της κοινοβουλευτικής οδού. 

Εξακολουθούν να θεωρούν πως το «ραβασάκι» που τοιχοκολλήθηκε σε εσωτερικό χώρο της ΕΡΤ, για το πώς θα καλυφθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, είναι θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας. Σε αυτή τη γραμμή ήδη είναι έτοιμη η τροπολογία η οποία βασίζεται στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που προβλέπει διακομματική συναίνεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να ορίζεται ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφέρεται πως η πλειοψηφία πρέπει να ορίζεται στα 4/5, ώστε να απαιτείται η συμμετοχή και μικρότερων κομμάτων.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αναμένεται να συνεχιστούν, αφού σκοπεύουν να ασκήσουν πίεση και στον Κώστα Τασούλα σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής. Η πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση, που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για ζητήματα δημοκρατίας, δεν έγινε αποδεκτή και στην Κ.Ο. προσανατολίζονται ήδη στην επανακατάθεσή της. Στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη εκτίμησαν πως το Μαξίμου προσπαθεί να αποφύγει το «σκληρό ροκ» μέσα στην Ολομέλεια, καθώς, όπως υποστήριξαν, αναδεικνύονται οι αδυναμίες της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει επίσης την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για το ΕΣΥ το επόμενο δεκαήμερο, ενώ μέσα στον μήνα θα είναι έτοιμη και η πρόταση για το ιδιωτικό χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή